Начало - Статии и новини - Новини - Опитайте вината на слънчева Калифорния II
Новини
   

Опитайте вината на слънчева Калифорния II

02 февруари 2024

Предстои второто издание на Taste California Wines с най-голямата селекция калифорнийски вина в България, организирано от партньорите ни CASAVINO. През 2024 те надграждат събитието с 51 вина от 15 винарни и 3-ма специални гости, представители на винарните.  

Към миналогодишната селекция е добавено и легендарното семейство Duckhorn, с техните различни винени проекти Migration (Сонома коуст), Calera (Монтерей) и Goldeneye (Андерсън вали)! Благодарение на тях и на още един нов участник, Hartford Cord (Ръшън ривър вали), ще има изключително присъствие на шардоне и звездата на апелацията Ръшън ривър - пино ноар!

Датата е 17 февруари 2024, събота, а мястото - Sofia Event Center в Парадайз мол.

С покупката на билет за Taste Califronia Wines, получавате ваучер за покупка на вино по време на събитието на стойност 60 лв. или 110 лв. в зависимост от това дали сте избрали двоен или единичен билет. И възможност да дегустирате представените вина на 15 топ винарни от Калифорния! 

БИЛЕТИ: https://casavino.bg/kursove-i.../taste-california-wines-2


Винарните на събитието:

Carmel Road – 3 вина от Monterey, Central Coast
Murphy goode – 3 вина от Russian river valley, Sonoma County
Freemark Abbey – 2 вина от Napa valley, North coast
Rombauer Vineyards – 3 вина Napa county, North coast
Raymond vineyards – 2 вина от St.Helena, North coast
Black Stallion estate winery – 3 вина и още няколко изненади от Napa valley
Calera - 2 вина от Monterey, Central coast
Carmel Road – 3 вина от Monterey, Central coast
J.Loor – 5 вина от Monterey и Paso Robles, Central coast
Klinker brick – 6 вина от Lodi, Inland valleys
Duckhorn – 3 вина от Napa Valley
Hartford cord – 2 вина от Russian river valley
Francis Ford Copola winery – 5 вина от различни апелации на легендарната винарната
Buena Vista – 6 вина – от три апелации от най-старата винарна на Калифорния
Goldeneye + Migration – 3 Нови вина от Anderson  valley и Sonoma coast

Новото от Златния слънчев щат тази година

И тази година ще опитаме вина от най-известните и най-старите  винарни в САЩ. Ще пробваме и вина с отлично съотношение цена-качества от любимите брандове на самите американци.

Долината Андерсън

Долината Андерсън в калифорнийския окръг Мендосино днес се нарежда сред най-добрите региони за пино ноар в Северна Америка. Макар че производството не е голямо, качеството се повишава, тъй като изгряващите звезди се присъединяват към родните винари, произвеждащи елегантни и мощни вина от пино. Пресичайки странично крайбрежния хребет, а не между хребетите, западният или дълбокият край на долината Андерсън е само на няколко мили от студения Тихи океан, докато градчето Бунвил е на около 20 мили на изток. Това уникално географско положение води до широк температурен диапазон, при който най-високите и най-ниски дневни температури понякога се различават с 10 или дори 20 градуса С. Това дава възможност на производителите на пино ноар възможност да поддържат развитието на киселините в съответствие с образуването на захарите и ароматите през дългите и топли лета. В източните райони и по върховете на хребетите има достатъчно топлина за узряване на шардоне и совиньон блан.
Правят и пенливо вино - Андерсън вали е раят на пенливите вина, но засега само ще помечтаем и тях да опитаме в България.

Вината на семейство Duckhorn ще бъдат представени от Браян Бостуик, експортен директор на Duckhorn Vineyards. Имението е основано близо до Санта Хелена в Напа през 1976 г. Първата реколта през 1978 г. се състои от 800 каси каберне совиньон и 800 каси мерло. Дъкхорн ценят мерлото заради неговата достъпност, гладка текстура и младежка пивкост и днес то е в основата на портфолиото им. През 2015 г. Duckhorn придобива лозето Three Palms - място, считано за едно от най-добрите за мерло в Калифорния. Те купуват грозде от това лозе още от 1978 г., а от 2011 г. до 2015 г. получават и ексклузивитет за него.

SEC в Парадайс мол отново ще е място за среща с винените знаменитости от Duckhorn, Black Stallion, Francis Ford Copolla – и трите ще бъдат представени от специални гости, част от екипа на винарните. Те лично ще разкажат за вината, историята и всичко, което ги попитате за виното и хората зад него!

Калифорния е далеч, но на 17.02 ще бъде на една чаша разстояние. Чиста магия. Наздраве!

Следете  фейсбук събитието тук.
Дата: 17.02.2024, събота
Час: 12:00-19:00
Място: Sofia Event Center, Paradise Mall, Черни връх 100, ниво 3
БИЛЕТИ ТУК