Начало - Статии и новини - Новини - Плоска бутилка за вино пести място и средства
Новини
   

Плоска бутилка за вино пести място и средства

06 декември 2019

Плоска бутилка за вино пести място и средства

Базираната в Лондон компания Garçon Wines разработи нова бутилка за вино, която е по--екологична, гарантира по-ниски транспортни разходи и може да се побере в пощенска кутия.

Обемът на революционната бутилка отново 0,75 л., но формата й е променена – леко сплесната и удължена.

Ние разработваме опаковки за поколението на Грета Тунберг, споделя изпълнителният директор и съосновател на Garçon Wines Сантяго Наваро. След 2030 г. никой няма да пие вино от тежката, обемиста и неефективна бутилка, която има ненужен въглероден отпечатък.

Със своите само 63 грама, плоската бутилка е 87 процента по-лека от средната стъклена бутилка, спестявайки тегло през веригата на доставки и в крайна сметка води до директни икономии, както на финансови средства, така и в околната среда.

Материалът, от който са изработени бутилките, е 100% рециклиран полиетилен терефталатът, най-широко разпространения термопластичен полимер. Пластмасата е чудесен материал. Просто трябва да използваме правилните пластмаси отговорно, каза Наваро.

Патентованата плоска форма на бутилките позволява те да бъдат подреждани по такъв начин, че се спестява място и се увеличава ефективността при транспортирането. Намаляват се и въглеродните емисии с 60%.