Начало - Статии и новини - Новини - Пореден прочут ресторант затваря заради кризата
Новини
   

Пореден прочут ресторант затваря заради кризата

23 юли 2020

Пореден прочут ресторант затваря заради кризата

Светът на висшата кулинария продължава да страда от кризата заради коронавируса и поредното доказателство идва от Бордо. Ресторантът La Grande Maison, отличен с две звезди от Мишлен, затваря врати за неопределено време.

Заради несигурността около Covid-19, затваряме La Grande Maison на 16 август, за неопределено време, обяви собственикът на ресторанта Бернар Магре. Загубихме и ще продължаваме да губим още дълго време нашите чуждестранни клиенти, както и голяма част от френската ни клиентела. Причината е и в икономическите проблеми, които със сигурност ще понесем в края на 2020 и през 2021 г. Ще отворим, когато икономическото положение стане по-ясно.

Трябва да се отбележи, че от юни 2016, зад кухнята на La Grande Maison стои прочутият шеф Пиер Ганиер. Той е създател на менюто и основен вдъхновител на ресторанта, а на място работата ръководи талантливият Жан-Дени льо Бра. Тандемът Ганиер-Льо Бра бързо впечатли публиката, а и инспекторите от Мишлен, и вече гледа към третата звезда.

Собственикът на La Grande Maison, Бернар Магре, е сред най-известните френски предприемачи и притежава 40 винарски имения по целия свят и в Бордо, сред които Château Pape Clément (Grand Cru Classé Graves), Château Fombrauge (Grand Cru Classé Saint-émilion) и Château La Tour Carnet (Grand Cru Classé Médoc).