Начало - Статии и новини - Новини - Потърсете нашия ветровит брой 45 на списание DiVino!
Новини
   

Потърсете нашия ветровит брой 45 на списание DiVino!

01 февруари 2023

Винарските изби в Източна Тракия – тяхното вино и хората, които го създават; разнообразните тероари, вятърът в лозята и историите зад всяка винарна… Такава е основната тема в брой 45 на DiVino Magazine, който вече може да намерите пресен-пресен… вижте по-долу къде.
 

Поръчайте брой 45 на списание DiVino!

 

Източна Тракия, според нашето DiVino разделение, обхваща районите на Чирпан, Стара Загора, Нова Загора, Ямбол и Сливен. През лятото на 2022 г. с част от екипа ни обиколихме цели 18 изби там:  от най-големи до миниатюрни и от най-традиционни до чисто експериментаторски. На много места се изненадахме приятно от супер качеството на вината, от ясните идеи и перспективи на винарите, от уменията и интелекта на съвсем млади хора, захванали се с нелекия винарски занаят, от начина по който винарите съвместяват бизнес страната на производството със създаването на продукти от най-висока класа.

Вярваме, че ще ви бъде интересно да научите кои хора и какви истории и намерения се крият зад бутилките, на които се наслаждаваме!

Какво още ще намерите в брой 45 на DiVino Magazine?

Винени пътеписи за южните италиански региони Кампания и Калабрия – из тези земи ни водят Ирина Софранова и Вили Гълъбова; малък фоторепортаж, с който припомняме атмосферата на DiVino.Taste 2022… Ще ви оставим сами да откриете останалото!


Къде да поръчате или потърсите брой 45 на DiVino:

Vintageclub.bg, Casavino.bg

На място в:
Винен бар Wine Generator – София, ул. Рачо Димчев 8
Магазини Casavino
Магазин Вино Оренда
OMV бензиностанции
Супермаркети Фантастико
Обектите на Inmedio и Relay