Начало - Статии и новини - Статии и новини - Предстои пролетното издание на Sofia Restaurant Week
Статии и новини
   

Предстои пролетното издание на Sofia Restaurant Week

30 април 2019

Предстои пролетното издание на Sofia Restaurant Week

Резервациите за Sofia Restaurant Week са отворени от днес, 30 април.

Качествената храна и виното са родени, за да живеят в единение. За нас в DiVino е удоволствие да сме партньори на вкусния столичен фестивал Sofia Restaurant Week, който се завръща с шестото си издание от 7 до 12 май.

24 избрани ресторанта ще изготвят по две разнообразни тристепенни менюта, за да угодят на всеки вкус: очакват ни традиционна и модерна кулинария, местни и сезонни продукти, интернационална и екзотична кухня, гурме идеи, предложения за любители на месото, за вегетарианци и вегани...

Винените ценители ще могат да опитат от италианските вина SCAIA, съчетани подходящо с избраната от тях храна. Те са на Tenuta Sant' Antonio от областта Венето, а удоволствието да ги опитваме в България дължим на фирма Bibendum. На Discover.Vino World 2019 – на 10 и 11 май в зала 6 на НДК – може да опитате над 500 вина от целия свят, внасяни у нас както от Bibendum, така и от още 20 компании.

Освен с иновативния си за България формат, фестивалът Sofia Restaurant Week е известен с това, че представя новите имена на кулинарната сцена в столицата. Тази година имаме възможност да се запознаем с артистичните In Focus и европейската им кухня, с Noah +359 и подбора им от местни продукти, с чесновите импровизации на Garlic, с автентичното италианско преживяване в Il Siciliano, с бягството от градската джунгла в Urban Table и със смелата идея на Tenebris – първият тъмен ресторант в страната.

Не отсъстват и любимите ресторанти от предишни издания с нови менюта: Bistrello, Floret Lounge and Bar, KOTO, Talents, Къщата с Часовника, Club Pouchkine, Corso, Hamachi-Ni и още много други.

Подборът от стилове, вкусове, места и преживявания е осъществен от експертите на Sofia Restaurant Week, така че да привлече всички любители на кулинарията, независимо от техните предпочитания. Всички ресторанти, както и менютата можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week и на фейсбук страницата им. Цената на всяко меню е 30 лева. Не се бавете да резервирате кувертите си още сега. И най-вече: не се ограничавайте само до един ресторант, тъй като истинското приключение идва от разнообразието.

Sofia Restaurant Week 6 се провежда със специалното съдействие на Mastercard, които подкрепят таланта на българските ресторанти. За първи път посетителите на Фестивала ще могат да платят куверта си онлайн с Mastercard, при това с Foody Bird отстъпка от 10%. Ако заплатите с Mastercard вечерята си на място в ресторанта, снимате касовата бележка и я изпратете на support@restaurantweek.bg, за да участвате за специална Mastercard награда – безценна вечеря с уникално меню и шеф-готвач на изненадваща локация!