Начало - Статии и новини - Новини - Прочути френски ресторанти канят медиците, борили се срещу Ковид-19
Новини
   

Прочути френски ресторанти канят медиците, борили се срещу Ковид-19

13 юни 2020

Прочути френски ресторанти канят медиците, борили се срещу Ковид-19

Ресторантите на трийсетина от най-известните шеф готвачи във Франция канят здравните работници от първата линия в борбата срещу коронавируса. Инициативата носи името На масата, здравни работници! и се подкрепя от гидовете Мишлен и гиганта в света на лукса LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton).

Сред участващите в оригиналната идея са отличените с три звезди от гида Мишлен Яник Алено, Ги Савоа, Еманюел Рено, Жорж Блан, Мауро Колагреко, Лоран Пети, Арно Донкел, Кристоф Бакие и други.

Хората забравят бързо какво е направено с цената на невероятни усилия, от изключителни хора, споделя Арно Донкел. Трябва да се подготвим за времето, което предстои, за да не ги забравим. В основата на благородната инициатива да се благодари на медиците стои асоциацията Солидарност със здравните работници. На тяхно разположение ще бъдат общо 500 маси в топ ресторанти из цяла Франция. Менюто е на стойност 210 евро, а кампанията ще продължи до края на годината. От Мишлен заявяват, че списъкът с участващите ресторанти може да се разширява и извън селекцията на прочутия кулинарен гид.