Начало - Статии и новини - Новини - Проф. Калкинс за стойността на говеждото месо от Небраска
Новини
   

Проф. Калкинс за стойността на говеждото месо от Небраска

13 юни 2022

Престижната софийска HRC кулинарна академия организира майсторски клас и коктейл, с които ще посрещнат един специален гост от Небраска, под егидата на USDA (Департамента по земеделие на САЩ).

Доктор и професор хонорис кауза Крис Калкинс е вероятно най-признатият и заслужил съвременен учен в областта на животновъдството, по-специално в транжирането – откривател е на разреза flat iron steak, заради което се счита, че е променил индустрията на говеждото.

Д-р Крис Р. Калкинс е професор по животновъдство в Университета на Небраска. Уважаван е по целия свят заради опита и експертизата му в качеството и структурата на месото и стратегиите за добавяне на стойност. Притежава седем патента и е подкрепен с милиони долари за своите изследвания.

Д-р Калкинс е участвал в изследване на мускулното профилиране, което е довело до нови разфасовки (разрези) на говеждото месо, включително така наречения flat iron steak – по-тънък икономичен разрез месо, който същевременно е изключително вкусен и крехък и навсякъде го предлагат в ресторантите, особено в САЩ. Други негови изследователски инициативи включват инструменти за измерване и оценяване на крехкост, търговски операции на дребно с говеждо месо и иновативни маркетингови проучвания за потребителите.

На 29 юни от 13:30 часа лично професор д-р Калкинс ще води мастър клас на тема Как да уловим стойността на висококачественото говеждо от Небраска. А след мастър класа от 18:00 часа HRC Академията ще предложат коктейл, на който ще бъде представено говеждото от Небраска.

Кога: 29 юни
Къде: Ресторант ТАЛАНТИ, бул. Цар Борис III, номер 59
Мастър клас: 13:30 часа
Коктейл: 18:00 часа