Начало - Статии и новини - Новини - Рекордни продажби за пенливи вина във Великобритания
Новини
   

Рекордни продажби за пенливи вина във Великобритания

03 януари 2019

Рекордни продажби за пенливи вина във Великобритания

Продажбите на пенливи и шампански вина във Великобритания достигнаха рекордни нива през 2018! За последните 12 месеца са продадени близо 165 млн. бутилки, показват данните на Wine and Spirit Trade Association (WSTA). Продажбите са на обща стойност 2,43 млрд. евро. Само пенливите вина, без шампанските, възлизат на 146 млн. бутилки и на стойност от 1,65 млн. евро.

Впечатление прави сериозното нарастване на интереса при кремана (креман се нарича всяко пенливо вино, получено по метода на шампанските вина, но произведено извън Шампан). От Marks & Spencer отбелязват ръст на продажбите с 300%! „Свидетели сме на продължителен ръст в търсенето на креман през последните години и очакваме тази тенденция да продължи, споделя Беки Хъл MW и баер в Waitrose. Креманите предлагат чудесно съотношение на качество и цена, така че успехът им е съвсем заслужен“.

Просеко продължава да е сред най-търсените пенливи вина във Великобритания, но ръстът на продажбите му се забавя значително, тъй като потребителите търсят по-различни напитки, отбелязват от WSTA.