Начало - Статии и новини - Advertorial - Рекордно постижение за българското вино на световния Mundus Vini Spring Tasting 2019 с вина на Катаржина Естейт
Advertorial
   

Рекордно постижение за българското вино на световния Mundus Vini Spring Tasting 2019 с вина на Катаржина Естейт

05 март 2019

Рекордно постижение за българското вино на световния Mundus Vini Spring Tasting 2019 с вина на Катаржина Естейт

Трофей за Най добро българско вино и 6 златни медала завоюва Катаржина Естейт с прекрасните си вина на един от трите най-престижни винени конкурси в света - Mundus Vini Spring Tasting 2019.

Златни отличия получиха Encore Malbec 2016, Encore Syrah 2017, Encore Syrah 1,5L 2016, Question Mark Gold 2015, Question Mark Gold 2016, Reserve 2015 – Gold, което получи и оценка за най-добро българско вино, а сребърен медал – за Chopin Ballade 2013. Златните медали са своеобразен рекорд за избата, тъй като от общо 13 златни медала за България, 6 бяха присъдени на Катаржина Естейт.

Катаржина Естейт участва само в най-големите и сериозни винени конкурси. Вината на Катаржина Естейт са символ на високо качество и отлично маркетиране, с което допринасят за развитието на имиджа на България като винопроизводител на световно ниво.

Mundus Vini е един от трите най-сериозни световни винени конкурси. По време на 24-тото му издание участие взеха 12 000 вина от цял свят. Журито на конкурса бе съставено от около 200 винени експерти –  технолози, уайнмейкъри, професионални търговци на вино, журналисти с висока експертиза при дегустацията на вина. Принципът на оценка е сляпа дегустация, като пробите се разпределят за тестване по категория, произход, ниво на качество, аромат, а самата оценка се базира на 100-точковата схема на Международната организация по лозата и виното (OIV), призната от Международната организация на енолозите (UIOE).

Седемте наградени вина на Катаржина Естейт ще бъдат представени в откритата дегустационна зона на Mundus Vini в рамките на ProWein 2019 в Дюселдорф – най-значимото винено изложение в Европа, най-големия и най-посещаван търговски форум за вино на стария континент.