Начало - Статии и новини - Новини - Restaurant Week 2022 стартира с най-интересните и нови ресторанти в София, Пловдив и Варна
Новини
   

Restaurant Week 2022 стартира с най-интересните и нови ресторанти в София, Пловдив и Варна

28 април 2022

Вкусният пролетен фестивал включва 29 ресторанта, с по две специални тристепенни менюта на фиксирана промоционална цена, в продължение на 9 дни, от 7 до 15 май 2022

Lazy Life & Food, СофияФестивалът Restaurant Week с нов формат
След повече от година пауза най-вкусната седмица се завръща с нова селекция ресторанти в 2 ценови категории с тристепенни менюта – 39 лв. и 59 лв. Във фокуса на деветото издание на Spring Restaurant Week са пролетните кулинарни изкушения. Фестивалът ще се проведе от 7 до 15 май 2022 г. с 29 гурме дестинации в София, Пловдив и Варна. За първи път гостите ще имат възможност да се насладят на изключителна селекция български вина от малки бутикови изби измежду всички географски винени региони. Организаторите са се погрижили всяко ястие да може да се съчетае с подходящо българско вино.

Вкусовете на София, Пловдив И Варна
Целта на Restaurant Week е да предложи на любителите на добрата и вкусна храна възможност в рамките на 9 дни да опитат различни и уникални ястия в най-добрите характерни ресторанти в България. Това е градско събитие с празничен дух, което е повод за откриване на нови места, срещи с приятели, подаръчни резервации за близки и празнуване на рождени дни. Ресторантите се състезават по менюта, а всеки един от гостите може да остави своето мнение и препоръка и да участва в избора на най-добрите локации на Фестивала.

Кои са участващите ресторанти
През последната година организаторите са посетили и поканили около 50 значими места от кулинарната карта на България. Търсихме новооткрити ресторанти с характер и нови, оригинални менюта в утвърдените, споделят организаторите.  Намерихме талантливи шеф готвачи, които не са стигнали до телевизионните предавания и попаднахме на впечатляващи авангардни кулинарни концепции. За наша радост повече от половината се съгласиха да участват в новото издание на Restaurant Week.
Ще имате удоволствието да посетите едни от най-забележителните оцелели през пандемията ресторанти и такива които са открити през последните 2 години. Вижте няколко насочващи акцента от новата селекция:

Най-нови ресторанти: Plant.bite, Градски легенди, новия формат на Къщата с часовника, Кафана Милошевич, Schnitzel Haus
Изискани ресторанти от най-висок клас: The Revolutionary, Lazy, Moshi Moshi, Градски легенди, Естерхази
Класически ресторанти с авторски почерк: Къщата с часовника, Esterhasi, Lazy, Корията, The Clock, Villa Park, Vino & tapas 2
Фoкус върху печеното месо: Градски легенди, Schnitzel Haus, Ам Гъл барбекю, Кафана Милошевич
Фокус върху веганството и вегетарианството: Da!Organic и Plant.bite
Фокус върху морските деликатеси: Котва, Moshi Moshi, Корията, Royal Thai, The Clock
Фокус върху comfort food: Marchè
Изкуството на уличната храна: Coupon
Характерни ресторанти от Варна: Marchè, Dolce Amaro, La Bomboniera
Характерни ресторанти от Пловдив: Coupon, Рая, Note di Vino
Тематични регионални кухни: Италианска – The Revolutionary, Briciole; Балканскa – Кафана Милошевич; Арменскa - Egur Egur; Тайландска – Royal Thai; Японскa – Moshi Moshi; Индийскa – Kohinoor; Рускa – Арбат; Близкия изток – Mezza

Вино от цяла България
Ще имате забележителната възможност да опитате страхотни съчетания на вино и храна, благодарение на шест емблематични и сравнително нови български бутикови винарни. Те достойно представят шестте елемента от пъзела на картата на България: Загрей (юг), Либера естейт (югозапад), Боровица (северозапад), Хараламбиеви (север), Лозето естейт (североизток/Черноморие) и Братанов (югоизток/Сакар). Участващите сортове в селекцията са широка мелнишка, гъмза, мавруд, гевюрцтраминер, шардоне и прекрасните купажи на Хараламбиеви.

Резервации и подаръчни куверти
Резервациите за Sofia Restaurant Week стартираха в сряда, 27 април 2022 г., като за някои от по-интересните ресторанти се очаква местата да бъдат запълнени още през първите два дни. Ресторантите и менютата могат да бъдат разгледани на restaurantweek.bg. Подаръчни куверти може да купите на restaurantweek.bg/#voucher.

Официални спонсори на фестивала
Всички, гости и организатори, може да са благодарни за активната подкрепа на Mетро България, Mastercard и шестте забележителни български винарни.  

За повече информация: www.restaurantweek.bg
Кристин Милнър
0884 864820
Christine.milner@restaurantweek.bg

The Revolutionary,  Хаят Риджънси София

Marche, Варна

Кафана Милошевич, София