Начало - Статии и новини - Новини - С Mastercard TasteBox Вкусът на безценното ви очакват приятни моменти в Quartal!
Новини
   

С Mastercard TasteBox Вкусът на безценното ви очакват приятни моменти в Quartal!

08 юли 2020

С Mastercard TasteBox Вкусът на безценното ви очакват приятни моменти в Quartal!

Сега е лято и при цялото ни уважение и привързаност към червеното вино неволно посягаме повече към бели и розета, добре охладени, разбира се… Хубавото е, че вече определено има какво да изберем сред българските вина – и то от местни сортове! До неотдавна отлично бяло вино от български местен сорт звучеше пресилено патриотично. Само за няколко години обаче - разбира се след доста натрупани преди това сериозни усилия в тази посока, се появиха чудесни вина от различните мискети – карловски, кайлъшки, врачански, варненски, сунгурларски, сандански, а също от тамянка, димят, керацуда и дори от доскоро потъналите в забвение гергана и кокорко.

На част от тях може да се насладите в парка за улична кулинария Quartal, на бул. Черни връх 69, където любознателните фенове на виното могат да съчетават някои от най-интересните български бели вина и розета с вкусните и изобретателни street food ястия на шеф Андре Токев и неговият екип в Mastercard® TasteBox by Andrè & DiVino. Вината се предлагат както на чаша, така и на бутилка. Ето кои български винарски изби са представени по принцип, като в бокса се предлагат по 5-6 вина измежду тях, които се сменят сравнително често:

Тези винарски изби представят всички географско-винени региони на България, а вината им обхващат почти всички местни български сортове, както и най-разнообразни винени стилове. Те са изключително подходящи за съчетаване с авторските street food предложения на шеф Андре Токев и неговия екип в Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino, оформени в следното меню:

 • Яйца Бенедикт в наш стил…
  …класик с прошуто
  …с авокадо
  …с авокадо и сьомга
  …със скариди, босилек и домати

 • Скаридено хлебче

 • Дърпано свинско в козунак

 • Камамбер със сладко от люти чушки и домати

 • Малинова супа с ванилов сладолед

Годината 2020 е трудна и пълна с изненади, често неприятни… Надяваме се Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino в Quartal също да ви изненада, но тази изненада да бъде не само приятно вкусна, ами и да носи истинско удоволствие и вдъхновение.

Заповядайте и опитайте Mastercard TasteBox by by Andrè & DiVino!

Къде: Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino, кулинарен парк Quartal, бул. Черни връх 69, на 600 м от метро-станция Витоша в посока планината, от лявата страна на булеварда.

Работно време:  всеки ден от 11:00 до 22:00 часа

Повече за food park Quartal

Уличната кулинария отдавна е социално преживяване и обогатяващ гастрономически и културен опит – по целия свят и, разбира се, и в България, където Street food животът набира все по-голяма сила. Вече работи и първият парк за улична кулинария в София, наречен Quartal. Той обхваща 14 обекта с храни и напитки, а кухните им са в метални транспортни контейнери, разположени сред сянката на стари дървета, с маси и места за сядане между тях. Паркът е и сцена за провеждане събития, концерти и спектакли на открито. Ето кои са наемателите в Quartal: Grano Pizzeria Napoletana, Leo's Pasta, Messo от Бойковски, El Gallo Cantina Mexicana, Virtuoso BubbleTea, Hummusbar, ядки ROIS, Coffero, Gelato & Latte, Da Massimo & Fabio, Soup & Stick, Ale House, Street Chefs и Mastercard TasteBox by Andre & DiVino.