Начало - Статии и новини - Новини - Ще ви налеем чудно българско вино на Бакхус StrEAT Fest
Новини
   

Ще ви налеем чудно българско вино на Бакхус StrEAT Fest

20 май 2022

Животът е по-приятен и безгрижен, когато ни очаква Бакхус StrEAT Fest - най-жизнерадостният, освободен и вкусен фест в София! Както казват нашите партньори-приятели-организатори от Бакхус: Елате гладни и жадни! Но непременно си вземете веселото настроение и най-силната любознателност към готината храна и доброто вино!
Е да, стигнахме до нашата стихия, виното! 

По традиция, а и по любов, отново ще изградим DiVino бар за български вина. Но не какви да е вина - а супер добри, модерни и елегантни, бутикови и разбираеми. С две думи вина за ГОЛЯМО ЮНСКО УДОВОЛСТВИЕ!

На Mastercard Tastebox DiVino Bar ще представим 19 български бутикови изби - някои от тях съвсем нови, но всички - посветени на качеството!

Може да опитвате вино на чаша или да споделите с приятели цяло шише! То се знае, че може и да отнесете бутилките на сърцето си със себе си - вкъщи или на гости...  

А за вината... Произходът им ни води във всички посоки на България. Изискани пенливи, елегантни бели, свежо деликатно розе и леки летни червени. Доста от тях представят модерното лице на българските местни сортове...
Със сигурност ще намерим нещо точно за вас и за храната, която сте избрали!

Ще може да ви налеем вина на:

Айа Естейт, Богдая, Либера Естейт, Орбелус, Рупел, Чифлик Ливади от Долината на Струма
ДеВина Лозя & Вино, Санта Сара, Тохун от Черноморието
Кортен и Мидалидаре от Източна Тракия
Братанов от Южен Сакар
Върбовка, Марян, ХараламбиевиЦарев Брод от Дунавската равнина
24/42, Виа ВинераКамея от Западна Тракия

Да не забравим още нещо много важно! И тази година Mastercard® са партньори на Бакхус StrEAT Fest и отново ще има супер награди! Те включват български вина от най-висока класа, селектирани от нас, в DiVino, и гурме изненади на шеф Цветомир Николов от Niko’las 0/360, който стана Ресторант на годината за 2017, а после спечели още цял куп отличия.

StrEAT Fest е изцяло безкешов, а ако плащате с Mastercard навсякъде на фестивала и натрупате бележки за 30 лева, имате шанса да спечелите:

- Голямата награда: Винен тур в 3 български изби, организиран от Via Vino - проект за виненo-кулинарен туризъм, който предлага незабравими преживявания в атрактивни винарни и региони

- Селекция Маstercard TasteBox от най-добрите български вина

- Ваучер за покупка от Casavino

или авторска хапка от шеф Цветомир Николов:

  • Аранчина с еленски бут, зряло сирене от Смилян и майонеза с шафран от Карлово  (само в събота)
  • Ризото със скариди, ягоди в балсамико и карнароли гранд резерва – рецепта, с която шеф Цветомир Николов влиза в гида на Riso Gallo, книга на най-големия и стар производител на ризото в света, в която присъстват 60 готвачи от цял свят със звезди Мишлен! (само в неделя)
  • Лъжичка цедено кисело мляко с виолетки, мед и орехи

Елате на по чаша (или две)! Ще ви чакаме на Mastercard TasteBox DiVino Bar - 4 и 5 юни, Женски пазар, София!

Билети bilet.bg/bg/events/streat-fest-2022-4-5-iuni/315