Начало - Статии и новини - Новини - След ден ще обявят The World’s 50 Best Restaurants за 2019
Новини
   

След ден ще обявят The World’s 50 Best Restaurants за 2019

24 юни 2019

След ден ще обявят The World’s 50 Best Restaurants за 2019

Само след ден ще стане ясно кои са най-добрите ресторанти в света за 2019 г. На церемония в Сингапур ще бъдат обявени 50-те заведения от класацията The World’s 50 Best Restaurants. За това 18-о издание на престижната листа ще има няколко много важни нововъведения. За да отговорят на постоянно променящия се свят, организаторите решиха, че ресторанти, които през последните 17 години са оглавявали класацията няма да могат да бъдат избирани повече. Така създателите на престижния Топ 50 искат да отговорят на една от най-честите критики – тази за липсата на разнообразие на ресторантьорския връх. За да се отдаде обаче дължимото на досегашните победители, заведенията, които са били вече начело, ще присъстват в класация наречена Best of the Best. В новата категория ще бъдат отличени ресторанти като el Bulli, The French Laundry, The Fat Duck, El Celler de Can Roca, Eleven Madison Park, сегашният №1 Osteria Francescana и оригиналният Noma.

През 2002 г. редакторите на британското списание Restaurant поставят началото на The World’s 50 Best Restaurants. Класацията бързо се превръща в една от най-влиятелните референции на съвременната ресторантьорска сцена. Присъствието в Топ 50 води до бум в резервациите и гарантира постоянна заетост с нетърпеливи клиенти и медии. В рамките на 24 часа след церемонията получихме 2 милиона заяви за резервация, споделя каталунският шеф-готвач Жоан Рока, чийто ресторант El Celler de Can Roca е №1 през 2013 и 2015.

Освен с мащабната реклама The World’s 50 Best Restaurants оказва влияние и като се възползва от чисто човешката нужда от одобрение. За разлика от гида Мишлен, където заведенията се оценяват от малка група анонимни инспектори, The World’s 50 Best се формира от над 1000 известни шеф-готвачи, кулинарни автори и гурмани. А това гарантира, че шеф-готвачите на ресторантите в класацията се ползват с уважението на своите събратя колеги. Да знаеш, че хората, на които се възхищаваш ти отвръщат с уважение, е много красиво усещане, споделя Жоан Рока.