Начало - Статии и новини - Новини - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – регистрацията е отворена!
Новини
   

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – регистрацията е отворена!

12 януари 2022

След Чили през 2017, България през 2018, Китай през 2019 и Брюксел през 2020 и 2021 година, Spirits Selection отново е на път! Френският отвъдморски департамент Гваделупа ще бъде домакин на 23-то издание на конкурса от 20 до 23 юни 2022, предлагайки уникална възможност на архипелага в Карибско море да покаже своя вековен опит в дестилирането на захарна тръстика.

Сайтът за регистрация на проби е отворен от 10 януари до 22 април 2022.

Малко история зад Spirits Selection by CMB
След като през 1999 спиртните напитки са включени в Concours Mondial de Bruxelles - CMB, те бързо набират популярност. Огромният успех на конкурса и последвалите организационни предизвикателства накараха организаторите на CMB да разделят двата конкурса през 2013. Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles вече е пълноценно събитие с международен обхват.

С подкрепата на CMB Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles се превърна в международното събитие, на което се оценяват спиртни напитки от цял свят. Уискита, коняци, брендита, ромове, водки, джинове, писко, грапа, байжи и текили, както и други спиртни напитки, се оценяват и класифицират от жури от международно признати експерти.

Освен това организирането на конкурса в различна държава всяка година засилва международния обхват на събитието и осигурява по-добра видимост на наградените спиртни напитки по целия свят. Изборът на страна домакин не е случаен: организаторите се насочват към пазари на растеж, както за производството, така и за потреблението на спиртни напитки.