Начало - Статии и новини - Новини - Сред лозята - един прекрасен винен филм на Киномания!
Новини
   

Сред лозята - един прекрасен винен филм на Киномания!

21 ноември 2018, DiVino

Сред лозята - един прекрасен винен филм на Киномания!

С новия си филм Сред лозята на Бургундия познатият на българската публика с трилогията си ЕвропудингРуските кукли и Китайски пъзел режисьор Седрик Клапиш перфектно улавя възхитителната красота на сменящите се сезони и чара на лозарството и виноделието в един от най-прочутите винарски райони на Франция, великата Бургундия.

След 10-годишно отсъствие, с приближаването на смъртта на баща му, Жан се завръща от своята австралийска винарна към територията на детството си – Бургундия. Той поема грижата за семейните лозя заедно със сестра си Жюлиет и брат си Жереми. В продължение на една година те тримата успяват да потиснат сръдните си относно миналото, опитвайки се да поддържат завещаното от баща им и да отговорят на очакванията – финансови, емоционални и професионални – на хората около тях.

Сърдечно любовно писмо за две от най-големите френски страсти – киното и виното, Сред лозята на Бургундия е нюансиран поглед към семейната привързаност, достигащ до неизбежното заключение, че любовта е като виното... трябва й време да узрее. 

В ролите ще видите: Пио Мармай (Жан), Ана Жирардо (Жюлиет), Франсоа Сивил (Жереми), Жан-Марк Руло (Марсел), Мария Валверде (Алисия)

Прожекции:

сряда, 21 ноември 2018, 18:30, Люмиер Лидл
четвъртък, 22 ноември 2018, 18:30, Кино Одеон
неделя, 25 ноември 2018, 19:00, Френски институт
понеделник, 26 ноември 2018, 19:00, Френски институт

Повече информация на Киномания.