Начало - Статии и новини - Новини - Търсете есенния брой на списание DiVino
Новини
   

Търсете есенния брой на списание DiVino

30 октомври 2019

Търсете есенния брой на списание DiVino

От няколко дни вече есенното издание на DiVino Magazine е на ваше разположение. Броят е посветен на Дунавската равнина източно от поречието на река Осъм – на виното и избите, хората зад тях с техните идеи и планове. Обиколката включва 16 винарни – от малки бутикови винопроизводители до гиганти, от новооткрити изби до винарни със 70-годишна история. Разнообразието тук е голямо, което е естествено, защото районът обхваща Предбалкана, Лудогорието, Крайдунавска Добруджа, Дунавския бряг, поречието на Русенски Лом и още зони от Дунавската хълмиста равнина. Уверяваме ви, че пътешествията по тези винени пътища ще ви срещнат със смайващо красиви места, с забележителни вина и интересни хора. С философията на един от тях, Димитър Димов – енолог и съсобственик на изба Ялово в района на Велико Търново, ви запознаваме в спрециално интервю.

Ако пък засега нямате време за пътешествия из Дунавската равнина, на предстоящия форум на българското вино DiVino.Taste 2019 (22-24 ноември в зала 5 на Интер Експо Център) може да дегустирате най-добрите вина на всички тези изби, за които разказваме, както и изобщо на над 80 винарни от цяла България, събрани под един покрив.

В есенния брой на списание DiVino Юлия Костадинова разказва увлекателно за малко познатите дух и вкус на Китай - за неговия необичаен за нас бит и манталитет, както и за типичното байджу – спиртната напитка от сорго, която вече може да опитаме и в България.

Обърнахме се към Константин Христов от WWF – негова е задълбочената и прелюбопитна статия за екологичното равновесие на река Дунав, за историята и настоящето на дунавския риболов у нас и за още отмиращи или по-устойчиви тайни на Хубавия син Дунав.

И още едно познавателно четиво в списанието: Анна Петкова разказва за своята страст, наречена зехтин extra virgin – за географията и сортовете маслини, за световната консумация и ароматно-вкусовите профили на течното злато, за аналогиите между зехтина и виното.

А ако темата ви е интересна, може да присъствате на майсторския клас, който  Анна Петкова ще води в рамките на DiVino.Taste 2019, наречен Зехтин extra virgin: Сетивната Испания. На него ще се запознаете с важни факти за испанския зехтин, с местните сортове и техните специфики, ще дегустирате забележителни зехтини от Севиля, Кордоба и Хаен – някои от най-добрите в света, както и апетитни испански хапки съчетани с зехтините.

А DiVino Magazine 36 ще откриете на следните места:

В обектите на Inmedio в моловете в градовете София, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, в Relay и One minute.
Книжарници Хеликон
Магазини за вино и алкохол: Casavinо, Orenda, магазин Вина и деликатеси
Гурме магазини: Хляб и сирене за приятели
Он-лайн магазин – Vintageclub.bg
Бензиностанции OMV