Начало - Статии и новини - Акценти - Вино уикенд в Шато Копса
Акценти
   

Вино уикенд в Шато Копса

12 март 2019

Вино уикенд в Шато Копса

Шато Копса и Българска винена академия представят новата си съвместна инициатива Вино уикенди.

Вино уикендите са за хора, за които усвояването на знания за виното и дегустационни умения, както и прекрасната храна биха осмислили дните на почивка в едно прекрасно място.

Шато Копса е семeйна винарска изба на фамилия Минкови, сгушена в подножието на Стара планина, в сърцето на Розовата долина. Винарната е създадена през 2005 и покрива целия процес на производство – от гроздето до бутилката. Привлекателният замък Копса е мястото, където домакините посрещат своите приятели и гости и споделят виното си с тях.   

Българска винена академия е основана от Емил Коралов, Вили Гълъбова и Яна Петкова – доказани винени професионалисти, посветили професионалния си и личен път на виното. Богатият им опит е гаранция за успешни и атрактивни винени дегустации и обучения.

Предлагаме ви да избягате от градското ежедневие и да се потопите в света на виното и кулинарията в уюта на замъка Копса! Ако обичате виното и искате да научите повече за него, то Виненият уикенд е точно за вас!

Дата: 6 април 2019, събота 

Предложението включва:

09:00-10:30 – пристигане и настаняване в Шато Копса;

11:00-12:30 – сутрешна винена лекция Запознай се с виното: ще научите как се прави вино и основните правила за дегустацията му. Ще дегустирате три вина: бяло, розе и червено от местни български сортове на различни производители.

13:00-14:30 – четиристепенен обяд с винен акомпанимент: добрата храна ще бъде придружена с вина от местни сортове и региони. Всяко ястие е внимателно подбрано, за да се съчетае вкусово със съответното вино. Ще продължите запознанството си с вина от местни сортове и региони.

14:30-16:00 – свободна програма: това е времето, в което може да се отпуснете в релакс зоната на Мезон Копса и да се насладите на предлаганите релаксиращи терапии с продукти от грозде или терапии с продукти от роза дамасцена (след заявка 24 часа предварително); да направите кратка разходка сред природата или просто да поседнете на последното ниво в замъка и да се насладите на 360-градусова панорама.

16:00-18:00 – следобедна винена лекция Интернационални сортове: ще се запознаете с най-важните интернационални сортове: совиньон блан, шардоне, каберне совиньон, мерло и сира. Тръгнали от Франция, днес те се срещат навсякъде по света и се наслаждават на всеобща любов и уважение. Ще разучите основните характеристики на сортовете, докато опитвате вина от различни световни региони.

18:00-18:30 – Barrel Tasting: след интензивния винен ден, вече сте готови за професионална дегустация директно от бъчвите в избата на Шато Копса!

18:30-20:00 – свободна програма: ако не сте успели да се възползвате от възможностите за релакс споменати по-горе, това е времето, когато може да го направите.

20:30 – петстепенна вечеря, придружена от  лимитирани серии вина на Шато Копса: всяко от блюдата е дегустирано и селектирано от екипа на Винена академия и шеф-готвача на Шато Копса, за да разкрие характеристиките на виното по най-добрия начин.

Предложението включва нощувката, а на следващия ден, неделя, програмата е свободна.

За повече подробности, цени и записвания моля вижте на vintageclub.bg