Начало - Статии и новини - Advertorial - В Катаржина Естейт отпразнуваха тържествено Трифон Зарезан
Advertorial
   

В Катаржина Естейт отпразнуваха тържествено Трифон Зарезан

18 февруари 2019

В Катаржина Естейт отпразнуваха тържествено Трифон Зарезан

На 14 февруари в Катаржина Естейт беше отбелязан празнично най-важният ден за всички лозари и винари – Трифон Зарезан. На този голям празник, спазвайки вековния български ритуал, домакини и гости зарязаха лозите, а корените им поляха с червено вино. С това в Катаржина Естейт сложиха началото на обработката на лозята за новия сезон и си пожелаха спорна година, плодородни лозя, качествено грозде, от което да сътворят прекрасни вина, които получават световно признание на най-големите винени конкурси – факт, с който от Катаржина Естейт с право се гордеят.

Гости на този важен празник бяха г-н Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите и инж. Красимир Коев, директор на ИАЛВ, които се включиха в зарязването, заедно с всички останали гости, медии и приятели. Домакините благодариха както на гостите си, така и на артистите от ансамбъл Българе, които със своите изпълнения на народни танци създадоха вълшебно настроение за празника.

Пожелавам спорна и плодородна година на нас и на всички колеги, чиято страст и живот е виното. Пожелавам също така всички да се обединим и да работим за каузата да превърнем България във фактор на световната винена карта, защото имаме огромен потенциал да застанем наравно с най-големите винопроизводители в световен мащаб, – с тези думи Цветелина Николова, управляващ директор на избата, поздрави всички гости.