Начало - Статии и новини - Новини - В настроение за DiVino.Taste 2022
Новини
   

В настроение за DiVino.Taste 2022

25 август 2022

Дойде време да обявим тържествено и с голямо удоволствие, разбира се, че DiVino.Taste 2022 ще се проведе от 11 до 13 ноември 2022, отново в Интер Експо Център София. До началото на 11-ото издание на най-значимия форум на българското вино остават едва 2 месеца и половина. В DiVino активно работим по различните аспекти на изложението и стремeжът ни е предстоящото издание да бъде едно от най-силните и интересните.

DiVino.Taste се проведе за пръв път през 2011 година и за изминалото десетилетие се превърна в най-успешния и мащабен форум за популяризиране у нас и по света на качественото българско вино и винопроизводство.

Принос за успеха имат много фактори, но вероятно най-важният се корени в едно неизменно правило – на изложението винопроизводителите участват при равни и съвсем семпли условия, така че за тях говорят само и единствено вината им. Още повече, че зад масите най-често стоят хората, които са пряко замесени в създаването на виното.

И още нещо – форумът се превърна в традиционно и очаквано място за среща на цялата винена общност у нас; и винарите, и търговците, и ресторантьорите, и сомелиерите, и журналистите, и изобщо всички винени хора в страната ни обичат да се срещат на DiVino.Taste, да дегустират и обсъждат. Което го превръща в оживено гъмжило от идеи, мнения и дускусии. Заради атмосферата си, както и заради възможността да се опитат над 500 от най-качествените български вина, изложението привлича и огромен брой винолюбители! 

Важно е да се напомни и друго: DiVino.Taste е изключително удобна професионална платформа за директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, крайни клиенти. А освен това за българското винено общество събитието е и място за среща със световни винени експерти.

На предстоящия DiVino.Taste 2022, за пръв път след 2019, ще има интересна съпътстваща програма от ценни майсторски класове, които не след дълго ще обявим. Предвижда се и привлекателна зона с невинени участници и, както е обичайно, мноого добро кафе и вкусна храна.

А броят на българските винопроизводители-изложители се очаква да надхвърли 80.  Така още веднъж под един покрив ще се съберат почти всички най-амбициозни и умели създатели на качествени вина у нас, за да празнуваме заедно разцвета на българското винарство.

Все още има възможност винарските изби да заявят участие на:
editorial@divino.bg; +359 884 940 761