Начало - Статии и новини - Новини - В очакване на Wine & Spirits Show 2021
Новини
   

В очакване на Wine & Spirits Show 2021

11 май 2021

В очакване на Wine & Spirits Show 2021

Вече сме на прага на Wine & Spirits Show 2021 – събитието, което събира целия бранш на виното, високоалкохолните напитки и бирата в откритите пространства на Интер Експо Център София.

WSS e нов формат на професионално изложение и привлича разнообразни реални бизнес клиенти: дистрибутори, ресторантьори, хотелиери, бармани, сомелиери – накратко професионалистите в този обширен бранш. Същевременно е интересно и за всички любознателни ценители на качествените вино, бира, водка, ракии, джин, арманяк, ром, анасонови напитки и още много. 

Събитието се провежда от 13 до 15 май, четвъртък-събота и е първото голямо изложение на живо с дегустации на напитките и разговори с производители и търговци след дълги месеци на ограничения, наложени заради епидемичната обстановка. Взети са всички необходими мерки за безопасното провеждане на шоуто, така че участниците и посетителите да се чувстват сигурно и комфортно. Всички щандовете са навън, но са подслонени под покрив и зависимостта от капризите на времето е сведена до минимум.

Wine & Spirits Show 2021 има за цел да възобнови нормалните професионални контакти в света на виното, бирата и спиртните напитки, да демонстрира динамичното развитие на бранша и да предостави възможност на професионалистите за нови контакти и сделки, а на любителите - за нови открития, познания и удоволствия. Дегустациите в разговори с хората, които стоят зад напитките, винаги са интересно преживяване.

На Wine & Spirits Show 2021 участват повече от 60 изложители, които предлагат широко разнообразие от напитки – български и от целия свят. Силно е присъствието на българските производители, но разнообразието от вносни вина, бири и спиртни напитки също е впечатляващо. Представят се както продукти на индустрията, така и премиумни крафт и арт напитки във всяка една категория. Участват и някои изложители на хранителни продукти – висококласни екстра върджин зехтини и чисти фермерски продукти. Пълният каталог с изложителите може да видите тук.

Паралелно с изложението, също от 13 до 15 май, в зала 1 на Интер Експо Център ще се проведе и Националната Кулинарна купа на България – единственото кулинарно състезание у нас, на което могат да премерят сили най-добрите и смели готвачи, една напрегната и динамична „надпревара на вкуса и уменията“, която предлага зрелищно готварско и барманско шоу на живо и излъчва най-добрите готвачи, сладкари, хлебари, пицари, бармани и сервитьори в страната в страната ни.

Самото изложение Wine & Spirits Show 2021 предлага и Food Park зона – с разнообразна вкусна храна, сладкиши и висококачествено ароматно кафе.

По изключение в това първо издание, на щандовете могат да се извършват и преки продажби – така крайните клиенти имат шанса да закупят от самите производители напитките, които са харесали при дегустациите. Целта е изложението да бъде в максимална подкрепа на бранша в усложнената кризисна обстановка.

Стремежът на организаторите – Интер Експо Център и DiVino – е да се осигури делова и стимулираща атмосфера за представителите на бизнеса – изложители и клиенти, както и интересно и полезно познавателно преживяване за всички останали посетители.

Заповядайте на Wine & Spirits Show! Ще бъде оживено и вдъхновяващо.

Кога: от 13 до 15 май 2021 – четвъртък, петък и събота
Къде: Интер Експо Център София – площите в западната част на комплекса, с вход непосредствено до станцията на метрото
Работно време:
от 12:00 до 20:00 часа – 13 и 14 май, четвъртък и петък
от 11:00 до 19:00 часа – 15 май, събота
За билетиvintageclub.bg  или на мястото на събитието