Начало - Статии и новини - Новини - Варна WINEkend се завръща това лято
Новини
   

Варна WINEkend се завръща това лято

21 юни 2022

Петото издание на свежото винено събитие във Варна се завръща през лятото на 2022.

Варна WINEkend 2022 отново ще се проведе в морската столица по традиция в предпоследната събота от юли — 23.07.2022, от 17:00 до 23:00 часа в Големи римски терми в старата част на града.

Първото издание е през 2016 година, като целта на организаторите е да покажат работата на младите технолози и винари, творящи в различните краища на страната пред нова и различна публика. За изминалите години младите професионалисти и организаторите са пораснали  заедно. Днес, поглеждайки назад Владислав и Георги Ванкови например, познати на винената публика като лицата зад изба Одесос, са готови да кажат, че WINEkend израства в нов етап.

Петото издание ще се проведе под надслов Големите малки и ще предостави възможността да опитаме заедно над 100 вина от цяла България. Различният формат цели да избяга от  стереотипа на винените събития и да създаде непринудена обстановка, привличайки  алтернативна и нова публика. А паузата през изминалите две години е дала времето и  възможността на организаторите да подготвят различни изненади, включително съвсем нови за събитието винарни и участници!

Входът на място е 10 лева + подарък емблематичната WINEkend чаша