Начало - Статии и новини - Статии и новини - Вече е тук брой 43 на списание DiVino!
Статии и новини
   

Вече е тук брой 43 на списание DiVino!

18 януари 2022

Вече е тук! Ето че зимният брой 43 на списание DiVino – дългоочакван и желан, поне от нас, неговите създатели – най-после е в ръцете ни и пред очите ни. Ако искате да попадне и във вашите ръце, може веднага да си го поръчате тук или да го потърсите в OMV, Фантастико, книжарници Хеликон, магазини Вино Оренда, Вино и сирене и Casavino.

Мисията на DiVino винаги е била да предлага задълбочено запознанство с добрите български, балкански, европейски и световни вина – с произхода и създаването им, с техните създатели и със самия резултат на труда им. А също да предлага интересни четива на гастрономически, ресторантьорски, пътешественически и други теми, свързани с културата на виното и храната.

Брой 43 на списанието не е изключение. В него правим пореден опит да убедим неубедените, че пенливите вина са фантастична напитка не само за празници, а и за делници. Защото те имат способността да превърнат деня ви в празник или просто да ви доставят огромна наслада. Още повече че в България вече се произвеждат пенливи вина на много високо качествено ниво, а цената им е повече от приемлива. В броя, освен интересни познавателни и емоционални статии за пенливите вина, ще намерите и една чудесна селекция от български вина с мехурчета, които биха ви доставили неподправено удоволствие.

Основната тема в DiVino 43 са Западна Тракия и Розовата долина като винарски региони с представяне на обиколката ни из повечето изби в тези два близки региона и впечатленията на екипа ни от дегустираните вина, от интересните места и тероари, както и от прекрасните хора, които ги създават. Разказваме за всяка от винарните, но не спестяваме и някои разочарования от състоянието на регионите по отношение на възможността човек да попадне на истински вкусна храна и да опита на подходящо място повече от местните вина.

В броя пишем и за най-голямата винарна в цяла Югоизточна Европа, а именно Тиквеш в Северна Македония – един гигант, който обаче предлага и вина от най-високата качествена категория; компания, която днес е здрава сплав от история, уважение и отговорност към традициите, хората и природата, както и смело мъдро управление.

DiVino 43 представя подробно и още важни и големи български винопроизводители като Домейн Бойар и Логодаж, а съдържа и разказ за една забележителна вертикална дегустация на 11 реколти от впечатляващата Vinica на Загрей.

Армения и нейната столица Ереван също са във фокуса на страниците в броя, където може да прочетете още и интересни подробности за изключително семплото, вкусно британско ястие Fish & Chips.

Поръчайте DiVino 43 тук или го потърсете в OMV, Фантастико, книжарници Хеликон, магазини Вино Оренда, Вино и сирене и Casavino.