Начало - Статии и новини - Новини - Великите френски региони в една специална вино дегустация
Новини
   

Великите френски региони в една специална вино дегустация

27 януари 2021

Домакините от Social Crush препоръчват да си запазите датата 4 февруари 2021. Началото на онлайн дегустацията е от 19:00 часа, а мястото - Private Online Meeting Room ZOOM.

Организаторите от Social Crush и вносителите от BNK, специализирани във вноса на най-качествени вина от знаменити винени региони на Франция и Италия, са замислили едно завладяващо пътешествие с неустоими аромати и вкусове - разходка на  небцето ви по слънчевите земи на Великите френски региони Бургундия, Прованс и Бордо! Онлайн дегустация на представителни вина за всеки район, водена от винения експерт Костадин Мицин.

Всеки гост ще получи кутия с три бутилки вино по 375 ml и апетитни комплименти към тях. В уречения ден и час домакините ще очакват гостите си в ZOOM. Всеки гост може да се включи по желание с видео/аудио връзка. Приветства се и идеята за повече от един човек на кутия, ще има достатъчно вино за всички! Поръчайте ТУК или чрез Facebook страницата на събитието.

Под "диригентството" на харизматичния Костадин Мицин ще бъдат опитани три подбрани за случая френски вина:

1.   Chablis AOC - Albert Bichot

2.   Whispering Angel - Château d’Eclans

3.   Tradition Bordeaux Superieur - Château Penin

Избраните за дегустацията вина са златни визитни картички на своите райнони. Винените критици често окачествяват Chablis Albert Bichot като Шабли по учебник. Whispering Angel е най-силната търговска марка на Франция - буквално розето, което покори света. И накрая с Château Penin Tradition ще откриете таланта на един от най-актуалните винари на Бордо в момента, Патрик Картерон.

Домакините планират и интересен разговор на тема:

- Спецификата на Бургундия, Прованс и Шабли
- Стиловете вино и сортовете грозе
- Какво се съдържа в една бутилка
- Дефиниция на основните характеристики на вината
- Как се дегустира вино
- Избиране на правилната чаша според сорта
- Съчетаване на вино с храна
​- Как човек стига до качествено вино

Заявете вашето участие и поръчайте кутия с вината за дегустация ТУК 
или чрез Facebook страницата