Начало - Статии и новини - Новини - Вината за Оскарите отново са на Франсис Форд Копола, шампанското е Piper-Heidsieck.
Новини
   

Вината за Оскарите отново са на Франсис Форд Копола, шампанското е Piper-Heidsieck.

07 февруари 2020

Вината за Оскарите отново са на Франсис Форд Копола, шампанското е Piper-Heidsieck.

Броени дни преди 92-ата церемония за наградите Оскар приготовленията текат с пълна сила. За четвърти път избата на Франсис Форд Копола ще осигури официалните вина за събитията около церемонията за престижните отличия. Винарната прочутия американски режисьор и сценарист ще представи премиерно най-новите си попълнения. Две лимитирани вина ще бъдат предложени на традиционния Бал на губернатора, в неделя 9 февруари. Това са 2017 Reserve Chardonnay 2017 Reserve Pinot Noir 2018. И двете са от Рашън Ривър Вали (Сонома), известна с характерния хладен климат, силно повлиян от мъглите заради близостта на Тихия океан.

Освен тези две позлатени бутилки на церемонията за Оскарите и партито след това ще се сервират I Mille Vernaccia 2018, Sofia Rosé 2019, Director's Cut Cabernet Sauvignon 2017, Director's Cut Chardonnay 2018 и Eleanor Red Blend 2016. За елита на световното кино са предвидени 1200 бутилки.

За шеста година, официално шампанско на 92-ата церемония ще бъде Piper-Heidsieck. От шампанската къща са приготвили 1500 магнума за Оскарите.

Ръководството на американската киноакадемия реши менюто на бала след церемонията да е 70 % растително. За 26-и път, с приготвянето на ястията се заема австрийският шеф готвач Волфганг Пук. И все пак, той няма да се откаже от най-харесваните храни - черния хайвер, говеждото уагю или статуетките от пушена сьомга. Ще работим с всякакви продукти, защото макар и мнозина да харесват веган, повечето още ядат месо, риба и всичко, обясни Волфганг Пук в Лос Анджелис.

70-годишният шеф е добавил 18 постни ястия към предвидените за гала вечерта, на която присъстват около 1500 души. Като предястие ще бъдат поднесени сладки картофи в темпура със сос айоли с мента и кориандър заедно с миниатюрния бургер с уагю, който е специалитет на шеф Пук. Гостите ще опитат още пилешки пай с черен трюфел и тажин с кускус със зеленчуци или патладжани със сос върху канапе от черен ориз.

При десертите да не се използват масло и яйца, които са основни продукти за финото сладкарство, направо къса сърцето на шеф сладкарите Камел Гешида и Гари Лардюина. Въпреки това има техники за тяхното заместване. Повече място ще получат бадeмовото и кокосовото мляко. Майсторът на шоколадови изделия Valrhona, който снабдява Гешида, вече предлага вегански вариант. Така известните позлатени шоколадови статуетки ще имат и веган версия. За бала на 9 февруари ще бъдат направени около 5000 шоколадови статуетки Оскар, за които са необходими 400 кг шоколад.