Начало - Статии и новини - Новини - Вино на кино – втори сезон
Новини
   

Вино на кино – втори сезон

09 януари 2024

С бляскава премиера и червен килим в Студио 1 на БНТ на 7 януари 2024 започна вторият сезон на сериала Вина. След впечатляващия успех на първия сезон зрителите очакваха с нетърпение какво ще им поднесе продължението и не останаха разочаровани от началния епизод на сезон 2.

Амалгамата от интересни винени сюжети, свеж хумор, актуални сцени от трагикомичния ни политически живот и много общочовешки послания, поднесени от талантливите сценаристи Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, изиграни от великолепни актьори и режисирани безупречно от Виктор Божинов, явно е печелившата формула на успеха. Сред  актьорския състав блестят имената на Михаил Билалов, Елена Телбис, Владимир Зомбори, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев–Геро, Силвия Лулчева и Светлана Янчева, а във втори сезон към тях се присъединяват и Лилия Маравиля и Мая Бежанска.

Благодарни сме, че чрез телевизионното изкуство сериалът вкарва виното във всеки български дом – и то по един сериозен и смислен начин. По официални данни първият епизод на втория сезон на Вина е гледан от над 430 000 зрители, което е забележителен успех и извежда БНТ на лидерска позиция.

Вила МелникЕкипът на Дивино още от ден първи е съпричастен към проекта. От самото начало кинотворците се обърнаха към нас за съвети и знания, а Вили Гълъбова от нашия екип стана винен консултант на проекта – тя даде и продължава да дава всичко от себе си, за да вдъхновява сценаристите, да обучава актьорите във винената тема и да изгражда у всички от филмовия екип, а чрез тях и у зрителите, истински респект към виното. Благодарение на Вили с усмивка повдигаме завесата към работната площадка, където още в първия снимачен ден всички участници единодушно се съгласили всяка сутрин вместо с Добро утро, работният ден да започва с весело Наздраве!

Айя Естейт Винярдс Какво да очакваме от новия сезон – на първо място интересни неделни вечери пред екрана с бутилка българско вино. Много нови обрати, герои, история, смях и възможност да обогатим винената си култура. Централна роля в този сезон заемат отношенията между Маркова изба (снимките са във Вила Мелник) и Алени хълмове (за локация е използвана Айя Естейт Винярдс) – две съседни винарни с различни мащаби и концепции, чиито съдби в сериала се преплитат и в личен и професионален план. От винарните, послужили за място на снимките, казват, че каквито и да са екранните им образи, в реалния живот, те са благодарни за добросъседството, съпричастността и приятелство си. Такова е и основното винено послание на филма – обединени сме по-силни.

Както и през първия сезон, всеки епизод има свое винено заглавие, името на един от популярните български и световни сортове. Продължава играта със зрителите GIVEAWAY, във фейсбук страницата на сериала facebook.com/vinatvserial, където всеки познал на кой сорт е посветен съответния епизод има възможност чрез томбола да спечели специална бутилка вино.

Гледайте Вина, играйте и се наслаждавайте на българското вино!