Начало - Статии и новини - Дегустационни репортажи - Време е за DiVino TOP 50 за 2020: на старта, готови…
Дегустационни репортажи
   

Време е за DiVino TOP 50 за 2020: на старта, готови…

28 февруари 2021

Време е за DiVino TOP 50 за 2020: на старта, готови…

За десета поредна година в началото на 2021 дегустационният екип на DiVino класира 50-те най-добри български вина за изминалата 2020 – въз основа на целогодишните редовни дегустации, при които се опитват и оценяват над 500 вина!

Макар и кризисна и трудна за винопроизводителите, ситуацията през изминалата 2020 година определено не се отрази отрицателно върху качеството на техните вина. Напротив! Българските вина са от все по-висока класа – вина със стил и качества, с които страната ни може да се налага като интересен и привлекателен европейски винопроизводител.

В навечерието на 3 март започваме с обявяването на DiVino TOP 50 Най-добрите български вина. Разбира се, в обратен ред!

Как оценяваме и кои са членовете на дегустационния екип на DiVino може да видите тукА тук ще намерите вината от класацията TOP 50 за 2020, които са обявени до момента.


Първо, на нашата facebook страница и в instagram ще ви представим онези вина от TOP 50, които са класирани от 21 до 50. Ще ги обявим в 6 серии от по 5 вина, разбъркани на съвсем случаен принцип, без каквато и да било йерархия в подредбата. Цялата селекцията на вината от 21-о до 50-то място ще публикуваме тук ПО АЗБУЧЕН РЕД. Екипът на DiVino застава зад качеството на всяко едно вино от TOP 50 и не отдава значение на точната подредба в този сегмент на класацията. Стремежът е всички 50 вина от класацията да бъдат популяризирани, тъй като всички те са най-добрите за предишната година. 

Все пак остава поредното класиране сред първите 20 вина, или DiVino TOP 20. Така не само се запазва интригата, съпътстваща всяка класация, но и се поддържа състезателният характер, съответно в някаква степен и стимулът да се произвеждат все по-добри и по-интересни вина.

На 8 март стартираме с обявяването на DiVino TOP 20 – отзад напред, в 5 серии по 2 вина до 11-о включително. Вината от DiVino TOP 10 ще обявяваме индивидуално, също в обратен ред. За всяко от тях ще има и кратко видео – разговор на представител от дегустационния екип на DiVino с винарите пряко отговорни за създаването му.

Планираме да обявим кое е вино #1 за 2020 на DiVino TOP 50 на 25 март, Благовещение – ден за благи вести!

Междувременно ще оповестим и селекцията TOP 10 на вината от лимитирани серии и Best Buy или българските вина с най-добро съотношение между качество и цена.

А в края на март ще научите кои са носителите на наградите в отделните категории: Най-добро българско червено вино, Най-добро българско бяло вино, Най-добро българско розе, Най-добро пенливо вино, Най-добро десертно вино, Best Buy или българските вина с най-добро съотношение между качество и цена, Най-добро българско вино от местен сорт и Наградата за натурално вино, както и другите специални награди.

Подробности за това как оценяваме и кои са членовете на дегустационния екип на DiVino може да видите тук.  А тук ще намерите вината от класацията TOP 50 за 2020, които са обявени до момента.