Начало - Статии и новини - Новини - Време е за Midalidare Rock Fest 2022 - с големи банди и винени класове!
Новини
   

Време е за Midalidare Rock Fest 2022 - с големи банди и винени класове!

01 юли 2022

Второто издание на Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведе на 14, 15, 16 и 17 юли 2022  година. На сцената в долината на виното ще видим рок банди от световна величина: Judas Priest, Avantasia, Within Temptation, Running Wild, Ugly kid Joe, The Dead Daisies, Silent Winter, Freedom Call, Firewind, Project Renegade, Alestorm, Ross The Boss, Scanner, Beyond the black, Shakra, The Broken Ravens и други.

Вижте тук цялата програма на фестивала!

Потърсете билети в мрежата на EVENTIM.

Освен качествена музика и страхотна атмосфера, ще има естествено мнооого добро вино.
А още по-добрата новина е, че може да получите и важни знания за виното – в  това свое издание Midalidare Rock In The Wine Valley предлага богата и качествена ПРОГРАМА ОТ ВИНЕНИ КЛАСОВЕ – повечето придружени от дегустация на  забележителни вина!

Запознайте се по-долу с темите и лекторите.
Резервирайте на:
+359 886 740886
lilia@midalidare.bg

 

Винени класове на Midalidare Rock in the Valley 2022

Лозаро-винарски райони в България 
Лектор: Доц д-р Христо Спасов, ръководител на катедра "Технология на виното" към УХТ, Пловдив
Темата е подходяща за любители на виното с повече опит и повече практика в консумацията на вина. В презентацията е включена информация за влиянието на природоклиматичните фактори върху сензорния профил на вината, проявата им в петте лозаро-винарски района в България и спецификите на вината от съответния регион. Тематиката ще бъде демонстрирана и подкрепена с 6 вина от различни райони и изби на България, представящи във висока степен регионалните специфики.

15 юли - 13:00 часа
16 юли - 16:00 часа
Цена: 30 лв.

Пенливата страна на живота!
Лектор: Юлия Костадинова, винен експерт, DiVino
С една изключителна селекция от искрящи вина ще ви покажем разликите между стиловете при „мехурчетата": класиката Шампан, модерното Просеко и българския отговор от пенливи вина по традиционния метод. Зашеметяващи и винаги желани... Елате да се забавляваме заедно в най-изисканата дегустация на вина, които, както е казала мадам Помпадур „оставят жената красива и на сутринта"! Водеща е Юлия Костадинова - винен експерт със задълбочено разбиране и нескрита страст към пенливите вино творения.
15 юли - 14:30 часа
16 юли - 17:30 часа

Цена: 60 лв.

Професия „дегустатор"
Лектор: Доц д-р Христо Спасов, ръководител на катедра "Технология на виното" към УХТ, Пловдив
Темата е подходяща за начинаещи любители на виното, които имат интерес към него и правят първи стъпки във винарския свят. В презентацията е включена информация за това какво се оценява в хода на дегустацията на вина, като с достъпна терминология се посочва същността на отделните направления и поднаправления за характеристика им. Различните страни на винения аромат и вкус се демонстрират с 6 бели, розови и червени вина, както български, така и чужди. В презентацията се дава и авторското виждане как се изгражда представянето на едно вино пред потенциални клиенти и с какви критерии и фактори следва да се съобразява презентиращият.
15 юли - 16:00 часа
17 юли - 13:00 часа

Цена: 25 лв.

Рок и вино
Лектор: Емил Коралов, винен експерт, DiVino

Кои са рок музикантите, инвестиращи във винопроизводство, успешни ли са техните вложения, кои са любимите им сортове и как звездите се справят като производители и маркетолози на собствените си продукти? Отговор на тези супер интересни въпроси ще ви даде Емил Коралов, опитен винен професионалист и голям познавач на добрата рок музика.
Освен повече от любопитна информация за страстта на рок музикантите към виното, ще ви предложим да дегустирате различни вина, сред които две на легендарния фронтмен на Tool, A Perfect Circle и Puscifer Мейнард Джеймс Кийнън, който единствен от всички рок музиканти свързани с виното е и уайнмейкър и сам прави вината си.
15 юли - 17:30 часа
17 юли - 14:30 часа

Цена: 55 лв.

Розово вино от различни сортове грозде
Лектор: Доц д-р Христо Спасов, ръководител на катедра "Технология на виното" към УХТ, Пловдив
Темата е подходяща за любители на виното с умерен опит, които имат изявен интерес към производството и консумацията на розови вина. Включена е информация за сортовете грозде, от които се произвеждат розета у нас и в чужбина, стиловете розови вина, основни технологични операции и влиянието им върху сензорния профил на готовия продукт. Коментира се потенциала на розовите вина от различни региони на света и промените в аромата и вкуса им по време на тяхното развитие. Участниците ще имат възможност да дегустират 6 български и чужди розови вина, представящи различни световни региони, стилове и специфики.
16 юли - 13:00 часа
17 юли - 16:00 часа
Цена: 30 лв.

Каберне фран. Защо го обичаме?
Лектор: Юлия Костадинова, винен експерт, DiVino
Бащата (или майката? :) на каберне совиньон, на когото дължи своето благородно потекло, има многолик характер. Предлагаме ви една среща с различни негови проявления - да го опитаме като розе, да го сравнним с френските му първоизточници и да видим как се представя този сорт у нас. Заповядайте на една дегустация за ценителите на червени вина и розета! Водеща ще бъде Юлия Костадинова - винен експерт с подчертан професионален интерес към сорта каберне фран и различните му проявления.
16 юли - 14:30 часа
17 юли - 17:30 часа

Цена: 45 лв.

За резервации:
+359 886 740886
lilia@midalidare.bg