Начало - Статии и новини - Новини - Всеки уикенд пазар на Женски пазар
Новини
   

Всеки уикенд пазар на Женски пазар

15 септември 2021

Първият Уикенд пазар в София започва на 25 септември на територията на Женски пазар. Посетителите ще открият на едно място селекция от ресторанти с приготвена храна на място, напитки, книжен пазар, цветя, фермерски продукти, картини на български автори, музика, дрехи и други - всеки уикенд през октомври до средата на ноември.

Пазари Възраждане са организатор на първия пазар в София, който всеки уикенд ще събира на едно място подбрана селекция разнообразни търговци и производители в обособена зона на територията на Женски пазар с вход откъм улица Кирил и Методий.

Идеята на пазара е да покани с дългосрочно позициониране ключови ресторантьори, фермери, пивовари, търговци и артисти, производители на цветя, книжни издателства и други доказани бизнеси, които да привлекат разнообразна аудитория и да разкрият мулти-културния живот в региона на Женски пазар, който отдавна е облечен в предрасъдъци и спорове.

Част от участниците в пазара са платформата КупиИзкуство.БГ, които ще отворят поп-ъп точка на уикенд пазара, за да предлагат селекция авторски картини на български художници, ресторант Космос, който ще представи българската традиционна кухня и продукти по нов начин под формата на стрийт меню, както и шеф Антоан Верест с L’instant Catering, който ще приготвя тематично меню всеки уикенд с ястия, които не могат да бъдат открити на други места в града.

Партньор на уикенд пазара е и Mastercard® TasteBox by André & DiVino с интересни тематични селекции от превъзходни български вина - на чаша или бутилка, а също и малки, но мноого вкусни кулинарни изненади. Mastercard TasteBox ще насърчава удобните и сигурни безкешови разплащания на територията на уикенд пазара. 

Магазин Дюкян Меломан се представя с качествена селекция музика, а магазин FREA за дрехи втора употреба промотира устойчивия модел на пазаруване на дрехи с по-малко вреда за природата. Посетителите ще могат да се запознаят и с лицата зад Stinky Socks - българска марка чорапи за феновете на екстремните спортове, EPOQUE със селекция винтидж посуда. Магазин OCHA представя японската култура и най-вече културата на зеления чай. Пивоварна Казан Артизан предлага качествена наливна крафт бира, издателство Рибка ще украси кът за четене с избор от прекрасни книги, а цветният кът ще бъде облагороден от български производители на рязани цветя, храстни растения, билки и други сезонни продукти.

Любителите на фермерски пазари няма да останат разочаровани, защото ще могат да опитат от продуктите на Дивата ферма, рибните продукти на Черноморски улов, както и подбрани разнообразни български продукти във фермерския магазин на Женски пазар.

Вярваме, че като съберем на едно място бизнеси от хранително-вкусовия и земеделски сектор, както и български марки, които са пример на пазара с добрите си практики, качествена услуга и иновации, можем да създадем една по-голяма общност от хора и да развием пазарната култура у нас в правилната европейска посока. Пазарът преди всичко е място за позитивен диалог, между клиенти и търговци, между общината и гражданите, между приятели, място за качествено социализиране и даваме всичко от себе си, за да осигурим тази атмосфера и да имаме какво ново да научим всеки уикенд, споделя Драгомир Димитров, директор на Пазари Възраждане.

Освен че посетителите ще имат възможност да се запознаят с търговците и изложителите и да си закупят качествени стоки, всеки уикенд галерия Сердика като част от Женски пазар, ще представя и различни културни мероприятия, изложби и важни каузи.

За повече информация може да проследите фейсбук страницата на събитието WEEKEНД ПАZAR