Начало - Статии и новини - Новини - Запознайте се с брой 38 на DiVino Magazine
Новини
   

Запознайте се с брой 38 на DiVino Magazine

01 юли 2020

Запознайте се с брой 38 на DiVino Magazine

Вече е на разположение DiVino Magazine 38 - вторият за 2020. Основната тема в дългоочаквания брой на списанието е 10-то издание на класацията DiVino Top 50 и наградите за най-добрите български вина за 2019.

Радостно е, че посоката качество, която е най-важна, когато говорим за най-добри вина продължава да върви нагоре.

За пръв път победителят, или вино #1 на България за 2019, е пенливо, направено по класическия метод. И то се съизмерва с най-добрите световни образци! Ще прочетете интересно интервю с неговите създатели от изба Мидалидаре. В това последно издание на класацията има и няколко нововъведени награди - сами ще видите кои са те. И ще прочетете подробности - както за всички наградени вина, така и за класираните от 1 до 20!

От дегустациите в DiVino 38 може да научите кои са най-добрите български розета от последната реколта и да получите достъп до селекция от качествени червени блендове, създадени от нашите талантливи енолози.

Какво още съдържа летният брой на списанието? Адвокат Ивана Мурджева, експерт по винено право, предлага първата - историческа - част на своя задълбочен анализ, който засяга една вечна и трудна тема за българското вино - географското райониране.

Броят съдържа интересна статия от доц. д-р Десислава Димитрова за взаимната зависимост между биоразнообразието и качествената храна, а също и един разказ за хората, природата, животните и сирената, които стоят зад ферма Златно руно.

Интервюто с тризвездния испански шеф Паоло Касагранде, когото чухме и видяхме в ролята на лектор на GastronoMix 2020, представя неговата кулинарна философия, връзката му с големия Мартин Берасатеги и обяснява какво стои зад супер престижните три звезди от Мишлен на подопечния му ресторант Lasarte в Барселона.

А за финал може да попътувате с журналиста Александър Богоявленски до черноморския град Сочи (вторият най-дълъг град в света!) и олимпийския ски-курорт Роза Хутор във величествения Кавказ... 

Очакваме ви на страниците на DiVino 38.

Ето къде може да намерите списанието:

Обектите на Inmedio в моловете в градовете София, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, в Relay и One minute.
Книжарници Хеликон
Магазини за вино и алкохол: Casavinо и Orenda
Гурме магазини: Вино и сирене за приятели
Он-лайн магазин – Vintageclub.bg
Бензиностанции OMV