Начало - Статии и новини - Новини - Заради коронавируса, нюйоркският ресторант Eleven Madison Park има ново поприще
Новини
   

Заради коронавируса, нюйоркският ресторант Eleven Madison Park има ново поприще

02 април 2020

Тризвездният ресторант Eleven Madison Park в Ню Йорк има ново поприще. Прочутото заведение на шеф готвача Даниел Хум приготвя храна за хората, които са на фронтовата линия в борбата с коронавируса.

Ресторантът затвори на 21 март в съответствие с изисквания на властите. Шеф Хум, който обяви инициативата си в Инстаграм, си партнира с Rethink Food NYC и American Express. Чудех се какво да предприема, откакто затворихме вратите. Целият ни свят се обърна с главата надолу. Трябва да се защитаваме един друг и особено най-уязвимите, написа Даниел Хъм.

Щатът Ню Йорк и самият град са най-засегнатата от коронавируса част в САЩ. Трябва да помогна на Ню Йорк, дори и да мога да сторя само малко. Благословени сме, че имаме просторен ресторант и кухня, имаме и екип, който иска да работи.

През 2017 г. Eleven Madison Park беше обявен за най-добрия ресторант в света. Роденият в Швейцария Хум спечели първата си звезда Мишлен на едва 24 години. Той стана executive chef в Eleven Madison Park през 2006 г., когато ресторантът все още беше собственост на Дани Майер.

Градът ни има нужда от храна, за да помогне на нуждаещите се. Вярвам, че бурята идва и ще продължи известно време, казва още шеф Даниел Хум… Ако можем да направим нещо, макар и малко, тези тъмни дни може да станат по-светли.