Начало - Статии и новини - Новини - Зима сред вината - изненади под елхата: Южен Сакар ви кани на винен фест 4х4
Новини
   

Зима сред вината - изненади под елхата: Южен Сакар ви кани на винен фест 4х4

14 ноември 2023

В последните години винарските изби от Южен Сакар доказаха, че пътят към успешния
винен туризъм е споделяне на общи идеи, целенасочена съвместна работа за
осъществяването им и обща визия за бъдещи проекти. За втора година сакарските винарните организират интересни винени фестове, привличайки не само туристи, но и съмишленици - други винарски изби и организации. Засега производителите, които обединяват усилията си в общите празници са девет: Вила Басареа, Заара Естейт, Изба Коларово, Малката Звезда, Винарна Братанов, Росалеа, Бисанте, Иво Върбанов и Тера Тангра.

След артистичната "Пролет сред лозята" в изба Коларово, романтичното "Лято над нещата" в Заара Естейт и пъстро оцветената с цветовете на узряло грозде "Есен на звездата" в Малката Звезда, сега Росалеа и Бисанте ще посрещнат винените любители като домакини, за да завършат още по-празнично фестивалната година със "Зима сред вината".

Коледният дух ще завладее Сакар още в началото на декември. Датата на зимния фест е 9 декември, а началото е в 13 часа с наздравица с младо вино, за направата на което се ангажираха всички винарни, но и гостите на есенния фестивал по време на гроздобера. Виненият бар с вина от 9-те изби ще е отворен през целия празничен ден, а ароматът на вкусна храна ще приканва гостите към кулинарния бар.

Програмата и този път е интересна и различна - тя вплита образованието, хумора и красивата музика в едно. Мастъкласовете станаха задължителен елемент в събитията на Южен Сакар и се търсят от гостите, а на зимния фест темата ще бъде традиционни български сирена, представена от майстора на зеленото сирене Цветан Димитров от село Черни Вит. Гостите ще се забавляват с комедианта Георги Кючуков и с изпълненията на Гергина Пейкова от Гласът на България.

Истинската коледна магия ще грейне привечер в двора на избата, когато светлините на елхата ще светнат, а подаръците под нея ще бъдат раздадени. Организаторите обещават подаръци за всички, но късметлиите в томболата ще бъдат зарадвани със специални изненади под дръвчето.  На мини коледния базар през целия ден ще могат да се открият вкусни местни деликатеси и красиви творения и идеи за коледни подаръци на местни артисти.

Накратко, винарните от Южен Сакар ви канят на вкусно и весело, винено и артистично зимно празненство!

Билети за фестивала могат да бъдат закупени онлайн, както и на щандовете на винарните по време на Фестивал “Дефиле на младото вино” в Пловдив (24-26 ноември), както и на Divino.Taste (1-3 декември 2023 в Интер Експо Център София).

Локация: Винарска изба Росалеа, ул. Кольо Фичето 4A, 6450 Харманли

https://goo.gl/maps/nvK2h6d5xDEMsFyx6