Начало - Статии и новини - a static page - екипът на DiVino
a static page
   

екипът на DiVino

01 февруари 2010

Юлия Костадинова, главен редактор на DiVino, дегустатор с дългогодишен опит, член на редица международни дегустационни комисии. Редактор вино на сп. Бакхус от създаването му до 2009. Съосновател на конкурса Българско вино на годината. Покрива България, Гърция, Чили и Аржентина в дегустациите на DiVino.

 

 Яна Петкова е възпитаник на Австрийската Винена Академия – клон на British Wine and Spirit Education Trust - и e засега единственият за България притежател на WSET Diploma. Един от учредителите и основен лектор в Българската винена академия, винен консултант, съосновател на клуба на пишещите за вино – "Винен Наблюдател" - винен съдия в дегустационни панели в България и чужбина (Италия, Великобритания, Румъния), блогър, ресторантьор. В панела на DiVino Яна има една от най-отговорните задачи да покрива Франция и нейните вина.

 Вили Гълъбова е сред най-добрите винени експерти в България. Тя е управител на Вино Аква Вита България и един от учредителите на Българска Винена Академия. Експерт с повече от 15-годишен опит във винената индустрия. Специалист с международен опит и признание и е първата българка, обучавана в най-престижната образователна институция в света за вино - Лондонския Институт за вино Institute of Masters of Wine. Тя е и първият, и все още единственият, български международен винен съдия в International Wine and Spirit Competition.

 

Ефросия Благоева е винен автор на свободна практика и дегустатор със сериозен опит, част от постоянния дегустационен панел на списание Бакхус от 2007 до 2009 и участник в международното жури в конкурса Vini da pesce в Италия. Ефросия е изкуствовед по образование. Прегръща винената тема след като се дипломира в курс на Андрю Бел, председател на ASA (American Sommelier Association). Води рубрики за Amica, Story, Wine & Dine. Съосновател на клуба на софийските винолюбители, член на клуб Винен наблюдател и дегустатор във Винен индекс. Отговаря за Италия и Южна Африка в дегустациите на DiVino.

 

Ясен Захариев отговаря за Калифорния, Австралия и Нова Зеландия в дегустациите на DiVino. За пръв път участва във винарска кампания в Калифорния през 1999. Работил е последователно в няколко изби в Калифорния и Южна Австралия. През 2006 е поканен при учредяването на клуб Винен наблюдател, където и до момента участва в редовните месечни дегустации. Участва и в месечните дегустации към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки Винен индекс. Дегустирал е за сп. Бакхус, www.e-vestnik и др. Ясен поддържа собствен блог за вино от 2007. Преподавател е по философия в Нов български университет.

 

Ясен Бориславов е човек със сериозно журналистическо перо, енциклопедични знания за света на виното и автор на значителен брой статии на кулинарни и винени теми, публикувани в едни от най-добрите български списания и вестници. Доктор е по История на българската журналистика и автор на книгата Виното. Българска енциклопедия. Вече повече от година е част от дегустационния и творчески екип на DiVino.

 

 

Любомир Бояджиев, редактор Новини и Ресторанти в сайта, той е отговорен за актуалното съдържание на DiVino и селекцията от заведения.

 

 

 Емил Коралов идеолог на DiVino.bg, DiVino Magazine и форума на българското вино DiVino.Taste. Издател и съосновател на Бакхус от самото му създаване до 2007 година, основател на Vintage Club, конкурсите Ресторант на годината Бакхус-Chivas Regal и Българско вино на годината. Управляващ съдружник на Gourmet Publishing, един от основателите на Българска Винена Академия. Заклет ценител на виното, дегустатор с дългогодишен опит.