Начало - Статии и новини - Новини - Българска асоциация на независимите лозаро-винари
Новини
   

Българска асоциация на независимите лозаро-винари

18 май 2012, DiVino

Българска асоциация на независимите лозаро-винари

В началото на месец март стана факт учредяването на още едно сдружение на лозаро-винарите у нас - Българската асоциация на независимите лозаро-винари. 

Асоциацията е нестопанска, с идеална цел "да промотира качеството и автентичността на българското вино у нас и по света, да си сътрудничи с подобни сродни организации, да насърчава развитието на винената култура, да подкрепя и насърчава клоновата селекция на български сортове като мавруд, рубин, мелнишка лоза, гъмза, тамянка и др.", както е записано в нейния устав.

Членове на БАНЛВ са Домейн Юстина, Биоагрофудс, Култура на виното, Винарна Братанови, Шато Коларово, Росиди и Валей винтнърс, а председател - Иво Върбанов.

Съвсем скоро след учредяването на БАНЛВ дойде и съобщението, че те са приети за официален член и на Еропейската конфедерация на независимите винари - CEVI, като веднага след членството на избите от БАНЛВ бе предоставена възможността да представят продуктите си по време на една от най-очарователните антеприми в Тоскана - в град Лука, заедно с производителите от зоната Costa Toscana.

Очаквайте репортаж от събитието и мнение на българските участници следващата седмица в DiVino.bg.