Начало - Статии и новини - Новини - Два медала за Катаржина Естейт на China Best Value Wine Awards
Новини
   
Два медала за Катаржина Естейт на China Best Value Wine Awards

05 март 2012, DiVino

С високи отличия се завърна Катаржина Естейт от China Best Value Wine & Spirits Awards 2012. Българският производител бе отличен със златен медал за Question Mark Cabernet & Merlot 2010 и сребърен за Encore Syrah 2010.

По време на конкурса, който отличава качествени вина на разумни цени, бяха дегустирани над 500 проби от 25 страни. Основни критерии са дизайнерско оформление на етикета и вкусови характеристики. China Best Value Wine Awards се провежда в рамките на престижния China Wine & Spirit Awards. За разлика от други винени конкурси, където често пъти предимство имат най-скъпите вина, журито на China Best Value Wine Awards сравнява вина от една и съща ценова гама.

China Wine & Spirit Awards (CWA) са единствените награди, създадени изцяло според критериите на китайския потребител. Според CNN, CWA е най-престижният винен конкурс в Китай, който се ползва с огромна популярност, не само на местно, но и на международно ниво.

От Катаржина Естейт вярват, че получените награди ще отворят нови възможности за продажби и налагане на българското вино на най-бързо развиващия се винен пазар в света. Тазгодишното издание на China Wine Awards ще се проведе през септември.