Начало - Статии и новини - Новини - За осми път Казанлък се превръща в столица на розето!
Новини
   

За осми път Казанлък се превръща в столица на розето!

04 май 2018, DiVino

За осми път Казанлък се превръща в столица на розето!

Осмото издание на Rose Wine Expo Kazanlak ще се проведе от 1 до 3 юни 2018, в залите и градината на НЧ Искра. Тази години розовото събитие ще протече под мотото Drink Pink@Think Pink - R-evolution!

Фестивалът на розето се провежда под патронажа на кмета на Казанлък като официално събитие от 115-годишния Празник на Розата и се провежда с медийното партньорство на БНТ и инициативата Купувам българско.

Националният конкурс за розе Златен киликс е най-престижният награден формат за розови вина в България. Специален гост в дегустационната комисия ще бъде авторитетният винен експерт Даръл Джоузеф - винен журналист, съдия и водещ на майсторски класове, специалист по вината от Централна и Източна Европа.

За осми път конкурсът ще събере изявени винени съдии ,сомелиери, журналисти, дизайнери и визионери за да удостоят с награди най-добрите розе брандове от всички винени области на България, реколта 2017.

Виненият салон на изложението по традиция представя над 55 български винопроизводители, био продукти и автентични гурме практики и най-модерните винени иновации с натурално розово масло или плодови доминанти.

Наред с утвърдените имена на големите производители в изложението ще участват малки семейни изби с дебютните им вина.

Ще опитате малиновите вина на Трастена, арониевите елексири на Пламен Калинов и плодовите вина на Златоврач, вината на Биоасоциацията и изкусителните дестилати от Троян и Тетевен, Розовите ароматни напитки на Алвина Добрич.

В Гурме зоната гостуват световноизвестните швейцарски шоколади Chocolat Stella Bernrain, автентично българско краве, овче и козе сирене Ралица Милк, пчелни елексири, сирена с български трюфели на шеф Радичев и кафе от световноизвестната италианска къща L’Antico.

На своя щанд Gourmet Publishing ще представи изданията си.

Програмата на Rose Wine Expo Kazanlak 2018

Културният афиш на фестивала в Казанлък тази година включва майсторски класове за професионалисти и любители.

Rose Aperol Street Life – Open Area

Лятно розе настроение с коктейли и много музика, където ще откриете необятния свят на българското вино и ще запомните аромата на розите.

Подробности за програмата на Rose Wine Expo Kazanlak 2018