Начало - Статии и новини - Новини - За пети път DiVino.Taste представи модерното българско вино
Новини
   

За пети път DiVino.Taste представи модерното българско вино

23 ноември 2015, DiVino

За пети път DiVino.Taste представи модерното българско вино

Петото издание на най-голямото винено събитие в България е вече в историята. Остават обаче емоциите и приятните спомени от срещите с производителите на модерното българско вино по време на DiVino.Taste 2015. Представители на повече от 65 изби показаха най-доброто от своята продукция, а посетителите имаха възможност да опитат над 450 вина.

За втора поредна година DiVino.Taste се проведе в рамките на три дни и посрещна най-много посетители от създаването си през 2011 година. Близо 6 000 души дойдоха в зала 3 на НДК в София, за да се уверят, че българското вино има голям потенциал. Зад всеки щанд хората, които създават модерното българско вино разказваха за концепцията и философията на отделните вина.

Успешното провеждане на DiVino.Taste 2015 нямаше да е възможно без чудесно свършената работа на приятелите ни от Cult Gourmet Catering, които се погрижиха да има максимално комфортна атмосфера за всички изложители. Любопитен факт е, че за трите дни на DiVino.Taste са измити повече от 50 000 чаши. За охлаждане на вината бяха използвани близо 2 тона лед!

Показателен за огромния интерес към българските вина е фактът, че на щанда на партньорите ни от Casavino виното се е продавало със скорост от 1,33 бутилки в минута!

Следващото, 6-о издание, на DiVino.Taste ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г.!