Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Доматена любов, или Биоразнообразие в чиния – епизод 1

На първата дегустация Биоразнообразие в чиния може да опитате два обичани български сорта домати - розово сърце и алено сърце. 

Заповядайте на Mastercard TasteBox Вкусът на безценното!

На 10, 11 и 12 юли ви очаква началото на едно смело приключение. Вкусът на безценното e събитие на Mastercard® TasteBox by Andrè & DiVino за официалното откриване на food park Quartal в София.

Запознайте се с брой 38 на DiVino Magazine

Дългоочакваният DiVino Magazine 38 е на пазара!

Асоциацията Primum Familiae Vini обяви награда за семейни компании

Асоциацията Primum Familiae Vini обяви награда за семейни компании

Лятното издание на 24-я София Филм Фест, #online и на живо

От 25 юни до 19 юли ще се проведе лятното издание на 24-я София Филм Фест, #online и на живо.  

Грюер, вековният вкус на Швейцария

Грюер е несъмнено едно от най-прочутите швейцарски сирена и заема почетно място винаги, когато се поднася плато със сирена. Технологията на производството му е описана в документ от 1115 г.!

Бофор, реблошон и другите звезди от Савоя

Савойските Алпи са известни с осем великолепни сирена с апелации: бофор, абонданс, реблошон, шевротен, том де Бож, том де Савоа, ементал де Савоа и раклет. Дори само заради тях си заслужава едно пътуване из родните им долини. 

Отвъд кашкавала и саламуреното сирене

Българското разнообразие от млечни продукти не се изчерпва само с кашкавала и саламуреното сирене. Но останалите му проявления са местни, дори индивидуални, и много често скрити в производствената и консуматорска анонимност на града. 

Международен научен комитет ще изследва предизвикателствата за храната през 2050

Създаден е Международен научен комитет за устойчиво хранене (SNSB), който да проучва възможни решения за нуждите от храна на човечеството към 2050 г.

Прочути френски ресторанти канят медиците, борили се срещу Ковид-19

Прочути френски ресторанти канят медиците, борили се срещу Ковид-19