Начало - Статии и новини - Новини - Малко познатите вина на Балканите са сред акцентите на DiVino.Taste 2015
Новини
   

Малко познатите вина на Балканите са сред акцентите на DiVino.Taste 2015

15 октомври 2015, Любомир Бояджиев

Малко познатите вина на Балканите са сред акцентите на DiVino.Taste 2015

Освен традиционната изложбена част с дегустации, петото издание на DiVino.Taste предлага интересна програма от майсторски класове. Водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени експерти, както и чужди специалисти.

Акцент тази година ще бъде поставен върху огромното разнообразие на вината от Балканите. По време на майсторския клас Виненият вкус на Балканите: неоткрити тероари Ирина Софранова ще ни запознае с много неизследвани територии и тайни за земята, която всички си мислим, че познаваме.

Огромните възможности за винопроизводството в южната ни съседка ще разкрие професорът по лозарство Стефанос Кундурас. В майсторския клас Гърция: съкровищница на местни сортове той ще представи с дегустация 10 от най-интересните гръцки сортове!

Един от най-изтъкнатите винари у нас, Стефан Пирев ще представи любимия си ризлинг, а Вили Гълъбова ще направи вече традиционната ретроспекция на реколтата в България преди шест години. 2009 бе една от големите реколти не само в Европа, но и у нас, така че ще е интересно да разберем как са се развили тези вина.

Да представи най-емблематичното вино на Испания, за DiVino.Taste пристига Фернандо Кардеса Кабрера. Той ще разкрие пред българската публика стиловото разнообразие на магията Херес.

Още един специалист от световна класа пристига в София за DiVino.Taste. Микаел Фалкман е посланик на Taittinger и ще представи няколко реколти от подбрани парцели на прочутото шампанско вино.

По традиция, най-големият форум на българското вино ще завърши с DiVino Топ 10 за 2014 година, представен от Юлия Костадинова. Всяко едно тези великолепни вина ще бъде съчетано от подбрани хапки, приготвени от шеф Димо Димов.

Вижте пълната програма на DiVino.Taste и подробности за достъпа до най-големия форум на българското вино!