Начало - Статии и новини - Места - На винен бар в Порто, още предложения
Места
   

На винен бар в Порто, още предложения

На винен бар в Порто, още предложения

Предлагаме ви още две предложения за винени барове в едни от най-хубавите квартали в португалския град Порто. Още две концепции и гледни точки към виното. Това са не само места за забава, но и институции за знание.

Dick's Bar хотел Yeatman

Тук се идва като на поклонение. Първо, попадате в най-луксозния хотел в Порто. Под лукс тук се разбира 1400-годишното маслинено дърво, терасовидния, напомнящ лозята на Дуро, терен, спиращите дъха гледки към най-хубавата част на Порто и реката, или супер модерната система за рециклиране и пречистване на цялата вода, която циркулира в хотела.

Хотелът е собственост на един от най-големите производители и търговци на порто - Taylor Fladgate. Започва да работи през август 2010 и от самото начало е изцяло подчинен на виното. Над 1100 различни вина, над 25 000 бутилки в избите (86 процента са португалски, смята се, че това е най-богатата колекция на португалски вина), 82 стаи, защото се предлагат 82 вина на чаша. Хотелът си има винен директор. Персоналът от рецепцията задължително минава винен курс. Стаите са брандирани и спонсорирани от различни винопроизводители. Спа процедурите са с продукти от вино и накрая темата за виното леко изплисква в басейна с форма на декантер.

Томас Ийтман е офицер в армията на крал Джеймз I и историята му е една от всички невероятни истории на англичани, дошли в Порто и започнали бизнес с порто. Такава е и на Дик Ийтман, на когото е кръстен виненият бар на хотела. Dick's Bar е петзвезден. Атмосферата му по-скоро напомня тази на частен клуб, без да е по никакъв начин напрягаща. Няма как да се случи това при гледката от терасата му.

Всеки сезон излизат новите предложения за вина на чаша на бара, нещо между винена листа и списание. Зимната тема е „Из Португалия с 82 вина”, разделена в секции „Напредналите начинаещи”, „Новодошлите”, „Класиките”, „Новото поколение”, „Модерните”, „Новите попълнения”. Dick's Bar е достъпният лукс, който си дължим.

The Yeatman Hotel - Rua do Choupelo, (Santa Marinha)
4400-088 Vila Nova de Gaia, Porto
+351 22 013 3100
www.the-yeatman-hotel.com

Vinum at Graham's

Сaves, както ги наричат португалците, са местата, където портото е стареело от векове. Всички те се намират във Вила Нова да Гая – градчето срещу Порто. А това значи, че ще наблюдавате реката и Порто в най-колоритната му стара рибарска част. Повечето от избите са и музеи, други са си напълно действащи винарни, трети са само зали за дегустации и винени магазини.

Греъмс 1890 предлага всички удоволствия в едно плюс съвсем нов винен бар и ресторант. Краткото отбиване до музея преди тях е препоръчително. Тук може да видите документите от 1952 и 1961, с които се поръчва порто – за златния юбилей на кралица Елизабет II и за рождения ден на Барак Обама, фактура на името на Уинстън Чърчил или поръчка за круиза на „Куин Мери“ през 1936. Реконструкцията на Graham's, построен през 1890, е най-добър пример за съвременна архитектура и адекватен подход към историята. Лично президентът през март миналата година открива официално новия музей, магазин, винен бар и ресторант.

Барът Vinum е органична част от цялото пространство с винения магазин и ресторанта. Очаквайте спокойна, напълно лежерна атмосфера сред хармонично съчетание от стилни бели дървени конструкции, черни железни колони и дърво. През стъклена стена имате поглед към самата изба с хилядите отлежаващи бъчви, през прозорците – към Порто. Барът предлага основно хапки и сладки за вината. От Vinum може да очаквате напълно автентично винено преживяване с най-добрите португалски вина, както и почти сигурно запознанство и приятен разговор с някой истински ценител.

Vinum Wine Bar
Caves GRAHAM’s
Rua do Agro, 141 – V. N. Gaia
+351 220 930 417 или на reservas@vinumatgrahams.com
www.grahams-port.com

10:00 - 24:00 ч.