Начало - Статии и новини - Новини - Отново е време за DiVino.Taste!
Новини
   
Отново е време за DiVino.Taste!

20 ноември 2015, DiVino

Петото издание на DiVino.Taste днес, събота, 21 ноември, отваря врати за широката публика в 12 часа. До неделя, 22 ноември, София е столица и на виното.

Повече от 65 производители представят в зала 3 на НДК новото лице на българско вино. Всеки посетителима възможност да дегустира над 450 вина и да разговаря с хората, които ги създават. Това е най-подходящото място, на което човек може да се ориентира сред огромното винено разнообразие у нас.

Със сигурност на всеки от нас се е случвало да прекарваме дълго време пред винените рафтове в магазините, само защото сме искали да поднесем чаша хубаво вино към вкусната вечеря, но не знаем кое. На DiVino.Taste ще имаме възможност да опитаме достатъчно вина, така че да знаем кое да търсим в магазините и заведенията. Изборът не е толкова труден, когато вече имаме представа какво и къде да търсим. Ще се убедим, че българското вино заслужава достойно място на световната винена карта.

За да улесним ориентирането сред огромното винено разнообразие за пръв път създадохме приложение DiVino.Taste 2015 за операционна система Android. То дава на всеки посетител с подходящия смартфон или таблет възможност да оцени всичките вина, представени на изложението, както и да запише дегустационните си бележки. С точки от 1 до 10 може да се оценяват цветът, носът и вкусът, а за общото впечатление, което виното създава, може да се дадат до 7 звезди. Безплатното приложение предоставя интерактивна карта на разположението на всичките 66 щанда на изложителите. Друг начин за търсене на изложителите е според винения регион, в който са разположени. В приложението DiVino.Taste 2015 е описана и цялата богата и интересна програма на форума.

Едновременно с приложението посетителите ще имат на разположение и дегустационна книжка, в която са описани всички вина на изложителите.

На разположение на посетителите са кафе и гурме зона пред зала 3, където може да се опитат български продукти от малки производители от различни региони на страната.

И тази година, официален магазин на DiVino.Taste е Casavino. Там посетителите имат възможност да закупят вина от изложението на много атрактивна цена.

Пълна програма на DiVino.Taste