Начало - Статии и новини - Новини - Първа вечеря за журито на кинофестивала в Кан
Новини
   

Първа вечеря за журито на кинофестивала в Кан

08 май 2018, DiVino

Първа вечеря за журито на кинофестивала в Кан

Докато течаха снощи последните приготовления за официалното начало на филмовия фестивал в Кан, журито се събра на първата си вечеря в ресторант Palme d'or, в прочутия хотел Martinez на булевард Кроазет. Кристиан Синикропи, шеф-готвач на единствения ресторант с две звезди от Мишлен в Кан, беше приготвил просто, но много стилно и символично меню за тазгодишното жури, председателствано от австралийката Кейт Бланшет.

Домакините бяха избрали шампанско, бургундско червено вино от Волне 2012 (Côte de Beaune) и десертно алеатико 2011. Ястията включваха традиционния за южна Франция pan bagnat. Това е сандвич от специално приготвен хляб, с типичните съставки за популярната и у нас салата Ница – риба тон или аншуа, пресни зеленчуци, маслини, зехтин. Местните хора го наричат и ястие на бедните… За основното ястие шеф Синикропи се е спрял на агнешко от Авейрон с чубрица, а за десерт на сладкиш с ягоди. В чест на Кейт Бланшет, менюто е вдъхновено от три филма с нейно участие - Няма ме на Тод Хейнс, Манифесто на Джулиан Розенфелд и Властелинът на пръстените на Питър Джаксън.

Ако искате да откриетe своето звездно вино, заповядайте на Discover.Vino World! На 11 и 12 май, в Интер Експо Център ще бъдат представени и ще могат да се дегустират близо 600 вина от цял свят!

Кога: 11 и 12 май 2018, петък и събота

Къде: София, Интер Експо Център, зала 5

Работно време
11 май 2018, петък - 17:00 до 21:00 часа (вход с билети)
12 май 2018, събота - 12:00 до 20:00 часа (вход с билети)

Вход за 1 ден
19 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Вход за 2 дни
24 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
30 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Заедно с билета за Discover.Vino World – независимо дали е за 1 или за 2 дни – получавате DiVino електронна карта, заредена с 15 електронни талона (1 талон = 1 лев). Част от вината ще се дегустират само срещу кредити. С електронни кредити ще може да купувате и подбрани храни, кафе и деликатеси, както и бутилки вино от специално изградения магазин Casavino по време на изложението.

Ще може неограничено да зареждате допълнително своите електронни карти.

Изследвайте планетата на виното!