Начало - Статии и новини - Новини - Първи форум за вино и храна WiFo
Новини
   

Първи форум за вино и храна WiFo

23 октомври 2012, DiVino

Първи форум за вино и храна WiFo

На 17 ноември, в Централния военен клуб ще се проведе първият форум за вино (wine) и храна (food) в България - WiFo. Той е част от програмата на DiVino.Taste 2012 и е предназначен за хората, които не просто се интересуват какво ядат и пият,а и искат да споделят своята страст с хора, които мислят като тях.

WiFo е за хората, които не просто консумират, а знаят какво означава храната и виното за доброто състояние на тялото и духа. Ако и вие се чувствате част от тази общност и искате да споделите своите идеи и виждания със съмишленици може да закупите своя билет и да станете част от първото WiFo в България.

За съчетанията на вино и храна е изписано много, а темата едва ли може да бъде изчерпана. За мнозина този въпрос не стои на дневен ред, но има хора, на които не им е безразлично какво имат в чашата и чинията. От една страна, правилата при съчетаването на напитки и храна са много ясни и прости, но от друга не би трябвало да говорим въобще за граници и рамки в необятна област като храната. Разнообразието в предлагането, както на вино, така и на продукти за трапезата ни никога не е било толкова голямо. Само в рамките на седмица човек може да се сблъска с десетина национални кухни и да попадне на стотици различни вина от целия свят. За повечето от нас обаче да решим какво да пием с храната, която сме избрали за вечеря например си остава много трудна задача. Не че вино от Бордо не може да се пие с миш-маш, но може би съществува по-добра комбинация.