Начало - Статии и новини - Новини - София отново е столица на уискито!
Новини
   

София отново е столица на уискито!

31 октомври 2015, Любомир Бояджиев

София отново е столица на уискито!

За четвърти пореден път София се превърна в столица на уискито! Sofia Event Center в Paradise Mall отново е домакин на Уиски Фест София 2015. Празникът беше официално открит в петък, в присъствието на трима посланици – на Великобритания, САЩ и Ирландия. И тримата, всеки по свой начин, подчертаха значимостта на уиски културата.

До края на неделния ден 30 щанда посрещат любителите на кехлибарената напитка във всичките й форми. Световни експерти, посланици на брандовете и представители за българския пазар са готови да отговарят на всякакви въпроси. За по-напредналите ценители са организирани майсторски класове, които разкриват спецификите на основните видове американско, шотландско, ирландско и японско уиски.

За голяма радост на публиката и тази година има дестилерии, които се представят за пръв път на българския пазар. Такива са шотландските The BenRiach, The GlenDronach и Glenglassaugh. Някои от тези малцови уискита са отлежавали в бъчви от каберне совиньон, сотерн и марсала, за да развият невероятни ароматни и вкусови нюанси.

Вратите на Уиски Фест София са отворени от 14 до 22 часа. Всеки ден се разиграва томбола с награди, а за Хелоуин организаротите обещават, че всеки, който дойде маскиран, ще получи като подарък един уиски кредит.

Билети се купуват на място в Sofia Event Center. Цената на стандартeн билет е 15 лв., а на премиум - 25 лв. Те осигуряват достъп за всичките дни на фестивала, възможност да се опитат четири напитки в различните категории, професионална дегустационна чаша и каталог, описващ подробно представените марки и дестилерии. Цената на билет за майсторските класове е 35 лева.

След по-малко от месец, София ще се превърне и в столица на виното! Най-големият форум за българско вино DiVino.Taste  се провежда от 20 до 22 ноември в НДК, София. Вижте пълната програма!