Начало - Статии и новини - Новини - Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел
Новини
   
Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел

25 октомври 2016, DiVino

Най-добрият белгийски сомелиер Ерик Бошман представи български вина по време на Megavino. Най-голямoтo професионалнo винeно изложение за Бенелюкс се проведе от 21 до 24 октомври в Брюксел и събра близо 30 000 посетители.

Ерик Бошман, професионален дегустатор и журналист, носител на десетки престижни награди, сред които признанието за Най-добър сомелиер на Белгия, проведе майсторски клас с всички вина от българския щанд. Българското участие беше организирано от Probegex, официалнен партньор на Concours Mondial de Bruxelles за България. Ерик Бошман представи типичните за България сортове и българския тероар пред сомелиери, енолози, представители на ресторанти и хотели, търговци на вино и любители. „Бенелюкс е един от най-важните външни пазари за вино и участието в изложението отваря много врати пред родните изби. Тази година интересът към България е още по-голям, тъй като Пловдив беше домакин на най-престижния независим винен конкурс в света Concours Mondial de Bruxelles тази пролет”, споделиха Меглена Михова и Кристоф Сепулведа от Probegex.

На тазгодишното издание на Megavino бяха представени повече от 1000 вина от 35 страни, сред които над 100 вина от българските Братя Минкови, Винзавод Асеновград, Винекс Славянци, Домейн Бойар, Домейн Беса Валей, Едоардо Миролио, Логодаж и Нерагора.

Ерик Бошман посети България през април тази година като член на журито на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив.

Най-добрите български вина може да дегустирате по време на DiVino.Taste 2016! Най-големият форум на българското вино се провежда от 18 до 20 ноември 2016 г. в НДК, София.

Вижте пълната програма на DiVino.Taste 2016!