Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Диви и щастливи

Винарна Братанов е първата и засега единствена българска изба, която изцяло ферментира вината си с т.нар. диви дрожди. 

Fish & Chips: Толкова семпло, толкова вкусно, толкова британско

Едва ли има по-британско ястие от прочутия фиш енд чипс. Разказваме ви за тази кулинарна емблема, която може да опитате на Бакхус Fish Fest!

Да пазим есетрите в Дунава и реките на София

Фотоизложба с ценни снимки, посветена на изчезващите динозаври – есетрите, представиха WWF на фестивала Реките на София.

Culinary Zinema на кинофестивала в Сан Себастиан 2022

Три нови документални филма и два игрални съставят секцията Culinary Zinema на предстоящия кинофестивал в Сан Себастиан.

Есен на Звездата - Винен фест Южен Сакар 4 х 4

ЕСЕН на ЗВЕЗДАТА - Гроздобер на кръстопът на 11 септември в Малката Звезда е сезонният винен празник, посветен на района на Южен Сакар. 

Силна делегация от Балканите на Terra Madre Salone del Gusto в Торино

Почти всички балкански държави формират мощно присъствие от 130  души на Тера Мадре Салоне дел Густо от 22 до 26 септември в Торино.  

Второ издание на форума Тера Мадре Беласица

Този уикенд, 26-28 август, в крайния югозападен ъгъл на България се провежда форумът Тера Мадре Беласица - образователен и много вкусен!

В настроение за DiVino.Taste 2022

Започваме най-активната работа по DiVino.Taste 2022. Най-големият форум на българското вино ще се проведе от 11 до 13 ноември в ИЕЦ София.

Очакваме ви: Мястото е Mastercard DiVino бар на Бакхус Bar & Snack Fest

На 10 и 11 септември Mastercard® DiVino бар ви очаква на Бакхус Bar & Snack Fest в НДК. Ще ви съблазним с вкусни винени коктейли!

Гваделупа: Захарната тръстика разказва отдавнашни истории

Агрикол ромовете все повече привличат интерес. Остров Гваделупа е едно от малкото места в света, където те се произвеждат.