Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Тиери Хейнс за Spirits Selection, българската ракия и тенденциите при високоалкохолните напитки

Вече са известни всички участници на Бакхус StrEAT Fest

Второто издание на най-големия гурме фестивал на открито в страната - Бакхус StrEAT Fest ще се проведе на 9 и 10 юни, събота и неделя, отново на софийския Женски пазар. Вече са известни всички изби, чиито вина ще може да опитате на Бакхус StrЕAT Fest:

Данъчни инспектори затвориха временно един от най-известните ресторанти в Гърция

Данъчните инспектори затвориха временно един от най-известните ресторанти в Гърция – Varoulko. Причината е проверка на контролните органи, която установила, че не е издадена касова бележка за 1500 евро. Според действащите в Гърция закони, властите затварят за 48 часа фирмите с първо нарушение на данъчните изисквания. От Varoulko обявиха, че решението е несправедливо и обжалваха строгата мярка.

МЕТРО България е с нов и по-богат бирен щанд

МЕТРО България даде официално старт на обновения си бирен отдел в МЕТРО София. Асортиментът включва над 400 вида бира, като голямо внимание е отделено на по-малките и независими български и чуждестранни крафт пивоварни.

Rose Wine Expo 2018

За осми пореден път в столицата на Розовата долина - Казанлък, ще се съберат изби, производители на хранителни стоки, произведения на занаятите и изкуствата, тематично свързани с розопроизводството и модерното земеделие от България. 

Феран Адриа се завръща през лятото на 2019!

Точно седмица остава до второто издание на Chef’s table!

От 4 до 10 юни ще се проведе второто издание на Chef’s table. В рамките на пет вечери, кулинарната фиеста ще ви срещне с едни от най-известните майстор готвачи в България. Всяка вечер е посветена на различен шеф и неговия ресторант и включва 6-степенно меню. Ето и петима от най-известните и награждавани майстор-готвачи в България, които участват във второто издание на Chef’s table: Андре Токев, André Антоан Верест, L'Instant

Concours Mondial de Bruxelles донесе на България 44 медала, сред тях и един Голям златен!

За трета поредна година сме в топ 10 на Concours Mondial de Bruxelles по медали, което по недвусмислен начин говори за цялостното качество на нашите вина.

Розовият празник в Казанлък - за осма поредна година

Бакхус StrEAT Fest: най-големият гурме празник на открито е през юни

Второто издание на най-големия гурме фестивал на открито в страната ни - Бакхус StrEAT Fest ще се разгърне на 9 и 10 юни, събота и неделя, отново на софийския Женски пазар. Организаторите обещават качествена селекция от ресторанти с международна и авторска кухня, български производители, натурални сладоледи, сладки изкушения, майсторски хлябове, специални кафета, бири, занаятчийски вина, нови коктейли, фермерски продукти, музика на живо, детски кът, dj парти и още, и още…