Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Чилийска изба откри отдавна изгубен винен сорт

Чилийският производител на вино Viña Santa Carolina съобщи за забележителна находка - открит е смятан за изгубен сорт с името plant de chaudefonds.

Виа Винера, от страст към виното

В живота може да има и по-важни неща от виното, но не и за нас! Такова е мотото на хората от Via Vinera Karabunar Estate.

В Катаржина Естейт отпразнуваха тържествено Трифон Зарезан

На Трифон Зарезан в Катаржина Естейт тържествено зарязаха лозите и отбелязаха деня на лозарите и винарите с голям празник.

Дни на отворените врати във винарска изба Рупел

Във Винарска изба Рупел отпразнуваха Трифон Зарезан с Дни на отворените врати...

Във Франция: отсякоха за бъчви ценно дърво на 350 години

Изключително ценен дъб на 350 години е бил отрязан преди дни във Франция. Дървото ще се използва за изработването на бъчви за специални партиди вино.

Един живот в рецепти с Антоан Вераст

Кой би сготвил по-добре изискана френска вечеря от един истински французин? Не пропускайте забавното кулинарно приключение, което шеф Антоан Вераст ще ви предложи на 21 февруари, четвъртък.  

Хейман–Льовенщайн: (мозелски ризлинг) като никой друг!

Избата Heymann–Löwenstein е базирана в селцето Вининген, Долен Мозел, където са разположени едни от най-стръмните лозя на Мозел.

Шеф Марио Сандовал и елементите на виното

Най-престижният форум за висша кухня в света Madrid Fusión приключи в самия край на януари в испанската столица с титаничен отзвук в света на гастрономията. Може би най-често използваните думи бяха устойчивост и креативност.

Анджелина Джоли и Брад Пит пускат второ розе от Château Miraval

Въпреки, че се разделиха, Анджелина Джоли и Брад Пит подготвят пускането на пазара на второ розе от имението Château Miraval. 

Шест медала за Катаржина от световен винен конкурс

Катаржина Естейт отново завоюва златни медали на най-големия конкурс за вина в Китай – China Wine and Spirits Awards, Best Value.