Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Една вкусна година или как да сложим сезоните в буркани

„Който обича да готви, ще изпита удоволствие и от консервирането.“ пише Ивелина Иванова в най-новата си кулинарна книга 4 сезона в буркани и така обяснява защо съхраняването на храната не е вече само житейска необходимост, а поле и източник на творчество и откривателство.

Винен фестивал Дионисиеви дни в Созопол

В разгара на черноморското лято, от 19 до 21 юли 2018 - четвъртък, петък и събота - в Стария Созопол ще се проведе първият Винен фестивал Дионисиеви дни. Събитието е част от културната програма посветена на празника на града Света Марина.

Магията на Прованс през погледа на френски топ сомелиер!

110 сомелиери и близо 40 представители на лозаро-винарския бранш се събраха в понеделник в Арк-сюр-Аржан, недалеч от Лазурния бряг, за празника на френските сомелиери. По този повод, провансалското издание Вар Матен публикува интервю с носителя на титлата Най-добър сомелиер на света за 1992, Филип Фор-Брак. Акцент в него са вината на емблематичната област Прованс. Как се възприемат вината от Прованс сред сомелиерите?

Най-добрият ресторант в света за 2018 е Osteria Francescana!

На церемония в Билбао беше обявена традиционната класация на британското списание Restaurant - The World's 50 Best Restaurants.

Summer Taste: розе и провансалска кухня!

Преди да се отдадем изцяло на горещото лято, ви каним на една радостна и безгрижна юнска дегустация – последното за сезона мини изложение: розе и провансалска кухня.

Създадоха шампанско за консумация в Космоса

Шампанското Mumm ще представи официално през септември серия, предназначена за открития Космос. Grand Cordon Stellar е резултат от тригодишен проект, съвместно със специализираната в космическия дизайн компания Spade.

Почина прочутият готвач и автор на тв предавания Антъни Бурдейн

Прочутият кулинар и автор на телевизионни предавания Антъни Бурдейн е бил открит мъртъв.

Вечеря 100 милиона години храна!

Очакваме ви на специалната вечеря в ресторант Багри, вдъхновена от книгата 100 милиона години храна!

Заради Китай, цените на френските дъбови бъчви тръгват нагоре

Износът на дъбова дървесина в световен мащаб продължава да расте, а заедно с него и цената й. До голяма степен това се дължи на увеличаващото се с огромни темпове търсене в Китай. В същото време, бумът в износа на дъбова дървесина от Франция, която е третият най-голям производител в света, води до остър недостиг в страната. Освен че стотици дървообработващи цехове са заплашени от фалит, недостигът на дъбова дървесина води до покачване на цените, включително и на прочутите в цял свят френски дъбови бъчви.

Rose Wine Expo 2018 - наградените!

През изминалата събота и неделя Казанлък беше розов! Най-добрите розета на България се състезаваха в ежегодния конкурс за розе Златен киликс, който се проведе за 8-ма поредна година. Големият победител и носител на престижното отличие Златен киликс за 2018 е розето Early Birds 2017 на изба Страцин, които освен това бяха отличени и с още един златен медал. Вижте и останалите медали на най-заслужилите български розови производители: Златен медал Rose Villa Yustina 2017 Вила Юстина