Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Пето издание на Sofia Restaurant Week

Фестивалът на софийските ресторанти ще се проведе от 16 до 22 септември и ще предложи селекция от 29 гурме менюта от по три степени на фиксирана цена от 29 лв. за всяко.

20 медала за България от Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles!

Вчера навръх националният празник Съединението на България дойдоха радостни новини от Брюксел, където са се обработили резултатите от проведения по-рано в Пловдив международен конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles.

Непотворимата българска баница

В търсене на перфектната комбинация

Две от кандидатурите в Кулинарното наследство на България

23-годишната Камелия Димова е от Габрово и кандидатства в конкурса на Метро и Българската асоциация на професионалните готвачи - Кулинарното наследство на България с вдъхновяващ свой продукт: твърд мармалад от сини сливи, който е по-вкусна разновидност на прочутия местен пестил, наричан още габровски шоколад.

Български вина сред наградените на CWSA 2018

Една млада и обещаваща българска изба отново се завърна от Китай с медали. Аугео Фемили Естейт завоюва два медала от конкурса China Wine and Spirits Awards CWSA 2018 - златен и сребърен.

18 ароматни бели вина от България

Лятото не си е отишло, но сега е онова омагьосващо време между двата сезона, когато цялата природа е узряла. Тепърва ще се радваме на прекрасните топли вечери с ароматите на настъпващата есен, на зрялото грозде и сладките печени чушки. Нашата кухня, макар и не така пикантна като китайската, е наситена с подправки, затова ви предлагаме избор от 18 български вина, както от местни сортове, така и от традиционни, но всяко от тях с подчертано ароматен профил - идеално допълнение за есенните ни блюда.

Пловдив предаде домакинството на Spirits Selection на Лвианг, Китай

Следващата страна-домакин на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial е Китай. Новината бе обявена на церемония днес в Пловдив. Заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков предаде чашата-символ на кмета на град Лвианг, Уанг Ливей, от китайската провинция Шанкси.

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles се откри официално в Пловдив

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, световният конкурс за високоалкохолни напитки, се откри официално в Пловдив на 21 август 2018. Конкурсът ще продължи до 25 август 2018 и събира експерти от цял свят, които дегустират различни напитки, за да определят най-добрите в своята категория. Всички те ще посетят някои от българските производители на спритни напитки, но редом с това ще се запознаят с културно-историческите забележителности, с нашите обичаи и традиционна кухня.

Топ 5 винени ресторанта в Париж