Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

50 (без едно) български розета

По това време на годината розето е наистина навсякъде! Това най-лятно сред всички летни вина сякаш прелива от ентусиазъм, пръски солена вода, слънчеви очила и усмивки.

Кулинарното наследство на България ще търси автентични рецепти за традиционни български ястия

Метро България в партньорство с Българската асоциация на професионалните готвачи обявяват съвместно интересен конкурс в подкрепа на оригиналната българска съкровищница от традиционни храни. Конкурсът Кулинарното наследство на България ще търси автентични рецепти за традиционни български ястия. Какви са наградите?  

5 причини да обичаме пенливото

Пенливите вина са завзели завинаги кралския трон на удоволствието от виното. Защо ли? Отварянето на бутилка пенливо, или дори изпиването само на една чаша, правят живота специален, моментът става празник – заради красивите мехурчета, нежната пяна и цялата церемония...

Рибата ще изхрани света или всичко за рибата и нейното отглеждане у нас

Летните месеци някак естествено ни подтикват към по-леки храни, а червеното месо постепенно намалява в менюто за сметка на рибите и морските дарове. У нас вече има разнообразно предлагане от вносни риби и деликатеси на чужди морета, но не бива да забравяме и българските рибарници, които също са източник на прекрасна прясна риба и аквакултури. Но нека се върнем в началото - към историята на рибовъдството и неговия облик днес у нас и по света...

Брой 31 на DiVino Magazine или още за живота в розово

Ако обичате безгрижието на лятото, лекотата и свежестта на розето и коктейлите с ром, брой 31 на списание DiVino Magazine е тъкмо за вас! Подготвили сме ви интересни пътеписи до родното място на розето - Прованс, Франция, до мистичния Израел, до Сливен за чаша крафт бира и до Могилово за чаша искрящо вино... Ще видите кой стои зад последните вина на изба Свищов, където нещата определено се случват по нов начин, ще се запознаете от страниците на изданието ни и с един титан на световното вино - маркиз Лодовико Антинори.

Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино

На 21. 07. 2018 ще се проведе третото издание на един любопитен и крайно полезен винен фестивал.

Albert Bichot – история за силата на семейната традиция

Отново е лято, отново сме на "бяла вълна" и отново е време да си припомним за чудесните шардонета на Бургундия!

Две премиери на книги за вино през изтеклата седмица

Две книги за българското вино излязоха през тази седмица. Това са The Wines of Bulgaria, Romania and Moldova (Вината на България, Румъния и Молдова - англ.) с автор Каролайн Гилби MW и Wines of Bulgaria (Вина от България - англ.) с автор Албена Ненкова и издател Цветелина Николова.

Една вкусна година или как да сложим сезоните в буркани

„Който обича да готви, ще изпита удоволствие и от консервирането.“ пише Ивелина Иванова в най-новата си кулинарна книга 4 сезона в буркани и така обяснява защо съхраняването на храната не е вече само житейска необходимост, а поле и източник на творчество и откривателство.

Винен фестивал Дионисиеви дни в Созопол

В разгара на черноморското лято, от 19 до 21 юли 2018 - четвъртък, петък и събота - в Стария Созопол ще се проведе първият Винен фестивал Дионисиеви дни. Събитието е част от културната програма посветена на празника на града Света Марина.